CA | ES | EN

LATEST

martes, 11 de diciembre de 2018
El Dr. Andreu Palou, premiat pel Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans

El Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) ha lliurat avui, dimarts 11 de desembre, el VIII Premi “Ramon Turró” en reconeixement d’una trajectòria d’excel·lència en el camp de la nutrició al professor Andreu Palou Oliver.

 

Andreu Palou és catedràtic de bioquímica de la Universitat de les Illes Balears (UIB) des de l’any 1987, on dirigeix el Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia. És també membre del Comitè de Direcció del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa-Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBEROBN) i investigador de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa). A la UIB ha ocupat diversos càrrecs com a director de departament, degà i vicerector. Ha sigut el primer president del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). També va ser membre del plenari i vicepresident del Comitè Científic de l’Alimentació Humana (SCF) de la Comissió Europea i, posteriorment, vicepresident del Panell Científic de Nutrició de l’Autoritat Europea en Seguretat Alimentaria (EFSA). Ha dirigit nombrosos contractes d’R+D+I finançats pel Govern espanyol, la Unió Europea i altres organismes públics i privats, i és autor d’unes quatre-centes cinquanta publicacions científiques indexades.

 

El seu principal descobriment ha estat el de la nova funció de la leptina en la llet materna com a nutrient essencial durant la lactància, que protegeix de l’obesitat i les complicacions associades a l’edat adulta. Ha estat guardonat amb nombrosos premis, com el Premi Internacional Hipòcrates d’Investigació Mèdica sobre Nutrició Humana; el Premi Internacional Alimentació i Salut; el Premi a la Trajectòria Científica de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat; el Premi Antama, i el Premi DuPont de la Ciència.

 

L’acte, que s’ha celebrat a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, ha estat presidit per Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Glòria Cugat, subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i Gemma Salvador, dietista de la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Jordi Salas-Salvadó, director del CCNIEC.

 

El jurat dels premis ha estat format pel president i la Junta Permanent del CCNIEC, i pels directors generals de Salut Pública i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.

 

El CCNIEC està format per vint-i-set grups de recerca reconeguts dedicats a l’alimentació, la nutrició i el metabolisme dels Països Catalans. Creat el 1999, té per objectiu fonamental contribuir a l’avenç de la recerca bàsica i aplicada en nutrició i a la millora de la qualitat de la informació i la formació nutricional de la societat (http://www.ccniec.cat).

 



Copyright 2024 IDISBA | Privacy policy | Cookies policy | Legal notice