CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 29 de febrero de 2024
El grup iRespire de l'IdISBa premiat en la 3a edició de Premis en Innovació en Asma Eosinofílica

La Dra. Nuria Toledo, membre del grup Inflamació, Reparació i Càncer en malalties respiratòries (iRESPIRE) va ser la representant del seu grup i del grup de Roberto de la Rica, Grup Multidisciplinari de Sèpsia, en la 3a edició Premis en innovació en asma eosinofílica, organitzats per SEPAR des de l'Àrea d'Asma i amb el patrocini de ASTRAZENECA.

 

Dra. Nuria Toledo, Dr. Francisco de Borja García-Cosío, Dr. Roberto de la Rica, Dr. Antonio Clemente, Dra. Amanda iglesias, Sr. José Luis Valera Felices, Sra. Mertixell López, Sra. Rocío Martínez i Sra. María Díaz.


El projecte presentat a aquesta tercera edició dels Premis en innovació en Asma Eosinofílica, ha estat impulsat pel grup de recerca iRespire i pel grup Multidisciplinari de sèpsia de l'IdISBa i ha estat premiat amb 1.500€ pel jurat d'aquest.

 

El projecte premiat ha consistit en el mesuratge de biomarcadors en una màscara com a predictor de resposta a fàrmacs biològics en l'asma greu no controlat, la qual cosa ha permès millorar la precisió en l'elecció personalitzada del fàrmac biològic per a cada tipus de pacient. 

 

La innovació resideix a poder oferir una prova no invasiva, barata i aplicable en el punt d'assistència al pacient, ja que la broncoscòpia és una prova invasiva que no sempre es pot realitzar en els pacients més greus o inestables. 

 

Així el projecte premiat proposa la possibilitat d'augmentar l'èxit de la teràpia biològica mitjançant mesures no invasives de biomarcadors inflamatoris. Aquestes mesures es duen a terme analitzant una màscara usada pel pacient, la qual atrapa biomarcadors presents en les vies respiratòries. Els resultats obtinguts es compararan amb l'anàlisi d'una biòpsia bronquial.

 

Aquesta nova prova no invasiva proporciona evidències clares sobre la via d'activació dels eosinòfils, cosa que ajuda a identificar quins pacients són elegibles per a la teràpia anti-IL-5. A més, mesurar els nivells de IL-5 en les vies respiratòries una vegada que s'ha iniciat el tractament biològic podria brindar informació valuosa sobre la resposta del pacient a aquest tractament.



123movies