CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 28 de febrero de 2024
El COPIB participarà com a "actor clau no científic" a l'Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) participarà com a «actor clau no científic» a l'Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa). D'aquesta manera, el Col·legi tendrà una implicació més proactiva en l'activitat de l'institut, que, mitjançant aquesta figura, busca fomentar la participació de la ciutadania en el disseny de les investigacions que es duen a terme en el si de l'institut, involucrant-los en la presa de decisions mitjançant la seva inclusió en els òrgans de govern, com el Comitè Científic Intern, o en comissions científiques.

 

Amb l'objectiu de fer un seguiment puntual dels treballs encomanats per l'IdISBa, la Junta de Govern ha designat la vicepresidenta de la Secció de Neuropsicologia del Col·legi, Melania Zapata.

 

La participació del COPIB en l'organisme acreditat per l'Instituto de Salud Carlos III, respon a la sol·licitud de Miquel Fiol Sala, director científic emèrit i president del Consell Social i Empresarial de l'IdISBa, que, d'acord amb el seu funcionament, exigeix la participació d'actors claus no científics en: la governança (planificació d'estratègies), recursos i projectes (interacció de les activitats de recerca), capacitació (formació d'actors claus no científics) i disseminació (translació de la recerca a la població).

 

Des de la seva creació, l'IdISBa ha participat activament en l'organització d'activitats de divulgació científica per traslladar al ciutadà de peu els resultats i avenços en la recerca en salut desenvolupades per la institució. L'IdISBa és molt conscient que els resultats en ciència han de retornar a la ciutadania, i de forma transparent, fomentar la consciència sobre la importància de la recerca en salut.

 

 

Font: Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (27/02/2024)



123movies