CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 14 de febrero de 2024
Nou equipament a la plataforma de Cirurgia Experimental i Estabulari

L’IdISBa ha adquirit un nou equipament que millora les infraestructures cientifico-tècniques al servei de totes les investigadores i investigadors. Es tracta de l’Skyscan 1276 LATS, un equip de micro-tomografia per raigs X d'alta resolució per imatge en models animals de rata, ratolí i/o conill.

 

El nou equipament s’ha instal·lat a l’edifici S, concretament a la plataforma de Cirurgia Experimental i Estabulari, i juntament amb la Plataforma de Microscòpia, donarà servei a partir d’ara a tot l’equip investigador que ho requereixi.

 

Aquest equip ha estat adquirit gràcies a la concessió d'una subvenció de 300.000,00 euros a la convocatòria d'ajuts per a l'adquisició d'equipaments i infraestructures científico-tècniques dintre del Subprograma estatal d'Infraestructures de l'Acció Estratègica en Salut 2017-2020, amb càrrec als fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (IFEQ21/00192).

 

Skyscan 1276 LATS

L'equip SkyScan 1276 presenta una resolució 3D d’imatge in vivo de < 6 μm que permet obtenir imatges d'alta resolució d’ossos i d'altres teixits, així com el càlcul dels paràmetres morfològics. L'energia de raigs X variable combinada amb una gamma de filtres, assegura una qualitat d’imatge òptima per a diverses aplicacions que va des del teixit pulmonar, metabolisme, segmentació de greix, teixit ossi, teixit tou amb agents de contrast, etc.

 

A més, administra dosis de radiació molt baixa per als animals, radiacions inferiors a 5 mGy, això permet múltiples exploracions a estudis preclínics longitudinals sense risc d'efectes secundaris no desitjats induïts per la radiació.

 

Seminari específic

Actualment, s’està coordinant un seminari específic per conèixer totes les funcionalitats d’aquest nou aparell pel pròxim 20 de març 2024 del que donarem tots els detalls pròximament.

 



123movies