CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

martes, 13 de febrero de 2024
L'IdISBa organitza «Científiques a l'aula» per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, que es commemora el pròxim 11 de febrer, l'Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), juntament amb la Conselleria de Salut i de la Conselleria d'Educació i Universitat, organitza l'activitat «Científiques a l'aula». Amb aquesta iniciativa, investigadores de diferents branques científiques imparteixen xerrades a l'alumnat de primària i secundària de múltiples centres escolars per fomentar l'interès en ciència, fer visibles referents femenins en àmbits científics i promoure pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere.

 

En total, més de 55 científiques de diferents àmbits de coneixement explicaran la seva experiència personal a les aules de més de 65 centres educatius de les Illes Balears, 45 a Mallorca, 4 a Menorca, 2 a Formentera i 15 a Eivissa. El propòsit és fer visible la seva tasca i combatre així estereotips i biaixos culturals que poden donar lloc a actituds negatives cap a la ciència, amb l'objectiu de contribuir a lluitar contra la desigualtat de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia.

 

Amb aquesta edició, ja són set els anys que l’IdISBa ofereix aquesta iniciativa en els centres educatius de la comunitat autònoma per explicar el paper de la ciència i la investigació en la societat, i proporcionar a l'alumnat referents científics femenins.

 

L'any 2015, Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, per denunciar la bretxa de gènere existent en el món de la recerca i aconseguir l'accés i una participació plena i equitativa de les dones i les nines en ciència.

 

Aquesta activitat s'emmarca dins de la Plataforma 11F Balears, a la qual pertany l’IdISBa, i que s'ha creat amb la finalitat de valorar el paper de la dona en la ciència i la tecnologia.

 

 

Font: Nota informativa CAIB (12/02/2024)



123movies