CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 3 de enero de 2024
L'IdISBa obté 3 milions d'euros de finançament de l'Institut de Salut Carlos III en concurrència competitiva

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha rebut 3.024.263 euros, en concurrència competitiva, en la convocatòria de l’Acció Estratègica en Salut (AES) 2023 que desenvolupa l’Institut de Salut Carlos III del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. D’un finançament de 1,6 milions en 2020 s’arriba a més de 3 milions aquest passat 2023, xifra que impulsa la investigació sanitària a les Balears

 

Amb aquests fons es finançaran 10 projectes d’investigació, 4 contractes de personal investigador i 3 projectes de plataformes cientificotècniques.

 

La convocatòria de l'AES es divideix en tres grans programes dirigits a afrontar les prioritats del nostre entorn impulsant la recerca cientificotècnica, així com la seva transferència i, d'altra banda, treballar per desenvolupar, atreure i retenir talent en el camp de la investigació sanitària.

 

Generació i transferència del coneixement i plataformes cientificotècniques

 

Dins el Programa Estatal per a Impulsar la Recerca Cientificotècnica i la seva Transferència, l’IdISBa ha rebut 2.411.371 euros.

 

D’una banda, destina 1.248.125 euros al Subprograma de Generació del Coneixement, finançant un total de 9 projectes de recerca en salut. Aquests projectes se centren en diferents àrees d’interès de l’Institut, des de programes per a la prevenció de la diabetis tipus 2 en atenció primària, la influència de l’apnea obstructiva de la son amb l’Alzheimer, l’estudi del càncer de mama en dones joves fins a la recerca de bioactius promotors de la salut metabòlica a través de la lactància materna, entre d’altres. A més, s’ha finançat amb 220.220 euros un projecte de medicina personalitzada i teràpies avançades.

 

D’altra banda, a través del Subprograma de Transferència del Coneixement, amb un finançament de 943.026 euros, l’IdISBa entrarà a formar part del Consorci Estatal en Xarxa per al Desenvolupament de Medicaments de Teràpies Avançades (CERTERA), el qual coordinarà i impulsarà les capacitats per desenvolupar i produir aquest tipus de medicaments, i continuarà amb la seva feina en xarxa amb la Plataforma de Biobancs i Biomodels i la Plataforma de Suport a la Recerca Clínica Independent (SCReN).

 

Contractació de personal investigador

 

Així mateix, mitjançant el Programa Estatal per Desenvolupar, Atreure i Retenir Talent, dins del Subprograma de Formació i d’Incorporació, l’IdISBa podrà realitzar la contractació de quatre investigadors, amb una dotació total de 588.167 euros.

 

Concretament, un contracte d’investigador postdoctoral Miguel Servet tipus I, dotat amb 308.600 euros; un contracte d’investigador predoctoral, dotat amb 119.567 euros; un contracte Sara Borrell per perfeccionar la formació de personal doctor acabat de titular en el camp de les ciències i tecnologies de la salut, dotat amb 95.000 euros i, finalment, un contracte Río Hortega, dotat amb 65.000 euros per incorporar un professional sanitari que treballi simultàniament en la recerca i l’activitat assistencial.

 

Finalment, dins el Subprograma Estatal de Mobilitat, un investigador IdISBa podrà fer una estada en un altre centre de recerca amb el suport de 24.725 euros.

 



123movies