CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 29 de noviembre de 2023
L'IdISBa celebra les X Jornades d’Investigació

El pròxim dijous 30 de novembre i el divendres 1 de desembre, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears celebrarà la seva cita científica anual més destacada, les X Jornades IdISBa, cofinanciades per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, que acolliran unes 200 persones.

 

Aquest any el lema de les jornades, que suposa la cita científica anual més rellevant que es celebra, serà «Per una investigació ètica, responsable i de qualitat». Es tracta del desè any consecutiu que es fa aquesta convocatòria, que es celebrarà a la sala d'actes de l'Hospital Universitari Son Espases. L'objectiu principal d’aquestes jornades és oferir un espai de trobada pels investigadors i investigadores de l'IdISBa, que permeti analitzar temes d'interès científic. També es podran conèixer els resultats científics i econòmics de la institució, la tasca desenvolupada pel seu cos d’investigació i compartir les línies estratègiques que es duen a terme a les diferents àrees d'investigació, cosa que permet establir col·laboracions i sinergies.

 

L'acte inaugural, que començarà a les 10:15 h del dia 30 de novembre, comptarà amb la presència de la consellera de Salut, Manuela García, el subdirector mèdic de l'Hospital Universitari Son Espases, Francisco Fanjul Losa; la directora científica de l’IdISBa, Antònia Barceló Bennàssar i el president del Consell Social i Empresarial de l'IdISBa, Miquel Fiol Sala.

 

Entre els convidats destaquen les conferències de María José Rementería, responsable de grup, Social Link Analytics Life Sciences del Centre Nacional de Supercomputació, que durà a terme la conferència inaugural «Sesgos de Sexo y Género en la IA y Biomedicina» i la de Pastora Martínez Samper, comissionada per a l’acció internacional, Universitat Oberta de Catalunya (UOC), que durà a terme la conferència «Ciència oberta i avaluació de la investigació: tendències i estat de situació a Europa».

 

A més, aquest any s'incorpora com a novetat la taula rodona «Avaluació de la investigació», formada per Pastora Martínez Samper (UOC), Elena Pastor Ramón (Bibliosalut), Juan Carlos García Reyes (AQUIB) i Diego Marzese (IdISBa).

 

Premis a les millors tesis, comunicacions orals i pòsters

El divendres 1 de desembre a partir de les 14 h es celebrarà l’entrega de premis per part del director general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Vicenç Juan Verger i la subdirectora científica de l’IdISBa, M. Julia García Fuster.

Com cada any, al llarg de la celebració de les X Jornades IdISBa, s'atorgaran entre tot el personal participant els següents premis: dos premis de 1000 € a les millors tesis doctorals llegides entre el dia 1 d'octubre de 2022 i el 30 de setembre de 2023, dos premis de 750 € a les millors comunicacions orals presentades durant les jornades, dos premis de 500 € als millors pòsters i dos premis de 500 € a les millors comunicacions oral dels residents metges presentades durant les jornades.

 

Per a la convocatòria de premis d'aquest any s'han rebut 78 resums d'investigacions científiques, dels quals el comitè avaluador ha elegit 13 que es defensaran com a comunicacions orals, i la resta, com a pòsters. A més, es presentaran 8 tesis que han estat defensades per investigadors IdISBa entre l’1 d’octubre de 2022 i el 30 de setembre de 2023.

 

Com ja s’ha realitzat a edicions anteriors, els residents participen en una sessió de 7 comunicacions orals escollides entre les més competitives presentades per residents: 3 de l'Hospital Universitari Son Espases, 1 de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i 3 de residents d'Atenció Primària. Aquesta iniciativa s'ha instaurat per impulsar la investigació en etapes primerenques dels metges en formació especialitzada.

 

L'exposició de pòsters es durà a terme físicament al hall de la sala d'actes de l'Hospital Universitari Son Espases. Així mateix, la defensa dels pòsters davant el comitè avaluador, per àrees científiques, s'ha fet a les aules 102-103 de l’Hospital Universitari Son Espases (mòdul L, planta 1) els dies previs a les jornades, entre els dies 20 i 24 de novembre.

 

L’acte de clausura serà el mateix dia 1 de desembre a les 14:15 h i comptarà amb la presència de la gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, Cristina Granados Ulecia, i el president del Consell Social i Empresarial de l'IdISBa, Miquel Fiol Sala.

 

Dades de les ponents de les conferències

María José Rementería

María José Rementería és llicenciada amb grau de Ciències Físiques per la Universitat Complutense de Madrid. Investigadora principal del Departament de Ciències de la Vida del Supercomputing Center (BSC), on lidera la unitat de Social Link Analytics. Anteriorment, va ser CIO de Fundació Telefònica.

 

Pastora Martínez Samper

Pastora Martínez és comissionada per a l’Acció Internacional de la UOC. Doctora en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Madrid, màster en Direcció d'Empreses per EADA Business School i màster en Lideratge i Gestió de la Ciència (programa conjunt de la UB, UAB i UPF). Coordinadora del grup de treball per a l'Agenda 2030 al CIC (Consell Interuniversitari de Catalunya) des del 2019. Ha ocupat diferents càrrecs de gestió de centres de recerca com la gerència de l'IDIBAPS (2010-2016) i el CIBERDEM (2009-2019) o la gestió científica de l'IBEC (2006-2008).

 

 

Font: Nota informativa CAIB (28/11/2023)



123movies