CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 9 de noviembre de 2023
Presentació del projecte de recerca IMPaCT de l’IdISBa

Aquest dijous 9 novembre s'ha presentat a la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Son Espases «La contribució mallorquina a la gran cohort espanyola IMPaCT» a càrrec del Dr. Joan Llobera, responsable del Grup de Recerca en Atenció Primària i Promoció comunitat autònoma de les Illes Balears (GRAPP-caIB) de l’IdISBa. 

El Dr. Llobera ha presentat aquest macroestudi en el qual participaran 200.000 persones a tot Espanya, de les quals 8.000 són de l'illa de Mallorca dins l'IMPaCT Cohort Mallorca. El projecte IMPaCT cerca crear les bases per a implantar la medicina de precisió en el Sistema Nacional de Salut d'aquest país mitjançant una estratègia basada en la ciència i la innovació i consta de tres pilars: Medicina Genòmica, Medicina Preventiva i Ciència de dades.



L'estudi IMPaCT Cohort Mallorca recopila la informació de les persones participants a través de qüestionaris, exploracions físiques, proves fisiològiques i anàlisi de biomarcadors en mostres biològiques, que es realitzen als centres de salut de Santa Ponça i de Sa Pobla. A la sessió d’avui ens ha acompanyat tot l'equip investigador de l'estudi.

 



123movies