CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 25 de octubre de 2023
El Dr. Miquel Bennasar ha estat guardonat amb el I Premi Nacional d’Infermeria en la categoria d’investigació, dins de la primera edició dels guardons a escala nacional convocats pel Consell General d'Infermeria

El Dr. Miquel Bennasar, responsable del grup Salut Global i Estils de Vida (EVES) de l'IdISBa, va rebre ahir el I Premi Nacional d'Infermeria en la categoria d'investigació, dins la primera edició dels guardons a escala nacional convocats pel Consell General d'Infermeria.

 

Aquests premis volen reconèixer la tasca dels professionals d'infermeria als distints àmbits de la professió dins del panorama nacional. Per a l'elecció de candidats s'ha comptat amb la col·laboració dels col·legis provincials i dels consells autonòmics d'infermeria i, posteriorment, un jurat integrat per professionals de reconegut prestigi, ha elegit als finalistes de cada categoria.

 

El Dr. Miquel Bennasar és el primer infermer a aconseguir la fita històrica de ser catedràtic d'universitat de l'àrea d'Infermeria de les Illes Balears, a més de ser un dels catedràtics més joves d'Espanya, la qual cosa posa en evidència la seva magnífica trajectòria professional i investigadora. Té una àmplia experiència en lideratge de la recerca i destaca amb el seu compromís i defensa de la professió infermera.

 

És investigador principal del grup de recerca en Salut Global i Estils de Vida, un grup de recerca consolidat i competitiu de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i ha estat director del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears. Actualment, és membre de la Comissió d’Investigació de la UIB i coordina el programa de doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària.

 

També destaca pel seu foment de la recerca infermera des de diferents institucions. Col·labora de manera activa com a membre de Comissió de Recerca del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA), des d'on ha potenciat la recerca infermera entre les professionals de les Illes Balears creant la primera beca predoctoral Florence Nightingale, convocatòries de projectes de recerca, així com de difusió i transferència dels resultats de recerca.

 

Posseeix nombroses publicacions en revistes científiques d'impacte, és investigador principal en projectes de recerca competitius de l’Institut Carlos III i és membre del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa d'Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP). També, és avaluador de l'Agència Nacional de l'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i de l'Agència Estatal d'Investigació (AEI). I forma part del comitè científic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i presideix la comissió pel foment de la recerca infermera.

 

En 2021 va ser nomenat Acadèmic corresponent nacional per elecció de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears (RAMIB). També, fou membre del Comitè d'Ètica de la Recerca amb medicaments de les Illes Balears (CEIm- IB) durant 10 anys i membre de la comissió de contractació i del Consell Social de la UIB.

 

Font: Consell General d'Infermeria



123movies