CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 18 de septiembre de 2023
Entrevista a la Dra. Miriam Sansó a IB3 Notícies per l'article publicat a Cancer Discovery sobre la llet materna i el diagnòstic precoç del càncer de mama

Divendres passat, 15 de setembre, es va realitzar a IB3 Notícies una entrevista a la investigadora de l'IdISBa, la Dra. Miriam Sansó, sobre un article recentment publicat en la revista científica Cancer Discovery sobre la llet materna i el diagnòstic precç del càncer de mama.

 

La Dra. Miriam Sansó, autora principal i investigadora postdoctoral, del grup Teràpies Avançades i Biomarcadors en Oncologia Clínica de l'IdISBa, en col·laboració amb el laboratori de Genòmica del Càncer del Vall d’Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) ha publicat un article a la revista Cancer Discovery sobre la llet materna i el diagnòstic precoç del càncer de mama. 

 

Els investigadors van recollir mostres de llet materna i sang de pacients amb càncer de mama diagnosticades durant l'embaràs o el postpart, així com de dones sanes que estaven en curs de lactància materna.

 

S'ha demostrat per primera vegada que la llet materna obtinguda de pacients amb càncer de mama conté ADNct suficient per detectar-ho a través de biòpsia líquida i que aquest ADNct es pot detectar fins i tot abans que el diagnòstic de càncer de mama es pugui realitzar mitjançant una prova d'imatge convencional.

 

Entrevista a IB3 Notícies: 

https://ib3.org/el-cancer-de-mama-es-pot-detectar-de-manera-precoc-a-partir-de-la-llet-materna

 



123movies