CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 14 de septiembre de 2023
La doctora Antònia Barceló Bennàssar, nova directora científica del Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears

La doctora Antònia Barceló Bennàssar és la nova directora científica de l'Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears. El nomenament va ser ratificat ahir en reunió extraordinària del Patronat de la Fundació IdISBa, després del procés de selecció obert el mes de juliol.

 

La doctora Barceló assumeix l'estratègia científica de l'Institut en substitució del doctor Miquel Fiol Sala, qui ha estat director científic de l’IdISBa els últims 10 anys, des de la seva creació el 23 de desembre 2023. La decisió s'ha pres després de seguir les recomanacions de l'Institut de Salut Carlos III, ens que acredita a l’IdISBa com a institut de recerca sanitària. De fet, en els pròxims mesos, l’IdISBa se sotmetrà al procés de renovació d'aquesta acreditació.

 

La consellera de Salut, Manuela García Romero, que presideix el Patronat, ha reconegut i agraït al Dr. Fiol per aquests anys de treball, esforç i dedicació en l’avanç de la investigació i la innovació en el camp de la salut.

 

Gran perfil científic i clínic

 

Antònia Barceló és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1983), diplomada en Sanitat per l'Escola Nacional de Sanitat (1987) i doctora en Medicina per la Universitat de les Illes Balears (2022).

 

Facultatiu Especialista en Anàlisis Clíniques, Secció Hormones, de l'Hospital Universitari Son Espases des de 1990 (antigament Hospital Universitari Son Dureta). Forma part de l’IdISBa des de l'inici de l'Institut, primer com a responsable del grup “Síndrome d'Apnees i Hipoapnees del Somni”, i a partir de 2017 com a investigadora d'aquest.

 

És autora de 57 publicacions internacionals i 19 nacionals, amb un índex H de 24. La seva experiència investigadora és àmplia ja que ha participat com a investigadora principal o col·laboradora en 19 projectes en règim de finançament competitiu. És revisora de revistes especialitzades i agències de recerca nacionals, i ha dirigit 2 tesis doctorals i 2 en procés d'elaboració.

 

Actualment centra la seva recerca en la coordinació de l'anàlisi de marcadors biològics del projecte multicèntric titulat “Impacte de la síndrome d'apnees del son en l'evolució de la síndrome coronària aguda” i és investigadora principal del projecte “Estudi de l'associació familiar (patern-filial) de la síndrome d'apnees-hipopnees del somni. Implicacions clíniques i soci-sanitàries”.

 

NOTA INFORMATIVA 14/09/2023: CONSELLERIA SALUT



123movies