CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

viernes, 28 de abril de 2023
Dos projectes IdISBa premiats en el Innovation Day HUSE

El projecte “Bacthree” de Cristina Adrover i Andreu Vaquer, del Grup Multidisciplinari de Sèpsia ha estat dotat amb el Primer Premi Fresenius de 1.500 euros. És el primer multisensor capaç de detectar tres patògens en mostres d'esput en menys de 10 minuts.

Addicionalment, el projecte “Redscar” de Marc Munar, del grup Soft Computing, Processament d'Imatges i Agregació (SCOPIA), ha estat dotat amb el Segon Premi IdISBa de 500 euros. Es tracta d'una contribució a l'ús de la intel·ligència artificial en telemedicina per al seguiment de l'evolució de ferides quirúrgiques.

Més de cent cinquanta professionals de l'àmbit sanitari de les Illes Balears han participat avui en la primera edició de l'Innovation Day HUSE, una jornada d'innovació organitzada pel Health Living Lab de l'Hospital Universitari Son Espases. L'objectiu d'aquesta Jornada ha estat posar en comú tots els projectes innovadors que s'estan impulsant des de l'Hospital per a oferir una atenció sanitària millor.

Durant la Jornada, dos professionals de prestigi nacional i internacional han explicat les seves experiències personals en l'àmbit de la innovació. Néstor Guerra, cofundador de l'empresa Intelligence Experience Consulting i professor de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), ha parlat del futur i tendències de la intel·ligència artificial generativa i de la seva aplicació en el sector sanitari. Joan Perelló, CEO de Sanifit Therapeutics, companyia centrada en tractaments per a trastorns de calcificació vascular progressiva, ha parlat sobre el camí cap a l'èxit innovador.

Els assistents també han pogut participar activament en els cinc tallers impartits per empreses del sector salut. Un d'aquests tallers, denominat «Com has de tenir cura del teu IP: de la idea al resultat.» ha estat impartit pel responsable de la Unitat d'Innovació i Transferència de Resultats de Recerca (UITRI) de l'IdISBa, Carlos Enrique Herrero.

Paral·lelament, una vintena de professionals de les Illes Balears han presentat breument els seus projectes innovadors aplicats a l'àmbit sanitari.

Premis Salut Innova

Durant la Jornada també s'han lliurat els Premis Salut Innova, impulsats per l'Hospital Universitari Son Espases, a través del Health Living Lab, per l'IdISBa, i per la Universitat de les Illes Balears, a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears per a incentivar, fomentar i promocionar la innovació en el sector sanitari i en la Universitat.

  • Primer Premi Fresenius: dotat amb 1500 € per a Cristina Adrover i Andreu Vaquer.
  • Segon Premi Idisba: dotat amb 500 € per a Marc Munar.
  • 2 premis Health Living Lab als millors projectes amb potencial de desenvolupament. (El HLL Son Espases farà costat a aquests emprenedors durant un any per al seu desenvolupament, premi valorat en 1500 € cadascun) per a Andrea Alegre i Eugenio Cutolo.

 



123movies