CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 24 de abril de 2023
L'IdISBa s’uneix a la plataforma europea EATRIS per impulsar la recerca traslacional a les Illes Balears

L’IdISBa, centre de referència a recerca biomèdica a les Illes Balears, s’ha unit el passat mes de març a EATRIS, una infraestructura europea que reuneix a 14 països i més de 140 institucions de recerca amb la missió de promoure la recerca translacional i el desenvolupament de noves teràpies i eines diagnòstiques que millorin la salut de la societat. En concret, formarà part de la plataforma de Biomarcadors, per a la prevenció, el diagnòstic i l’avaluació pronòstica de les malalties. L’adhesió ha estat aprovada després de la superació d’un rigorós procés d’avaluació de les capacitats de l’institut en aquesta àrea de treball. La inclusió dintre d’EATRIS implica, a més, sotmetre's a un procés continu d’avaluació i millora de les infraestructures i capacitats de la institució.

 

Aquesta nova aliança permetrà a l’IdISBa accedir a tecnologies d’avantguarda i col·laborar amb altres centres de recerca europeus, el que accelerarà la generació de coneixement i la transferència de resultats de recerca a l’àmbit clínic.

 

EATRIS es va crear per part de la Comissió Europea l’any 2013 com una Infraestructura Europea d’Investigació (ERIC, per les sigles en anglès European Research Infraestructure Consortium) centrada en el desenvolupament precoç de fàrmacs, vacunes i eines de diagnòstic, per proporcionar solucions als camps de medicaments de teràpia avançada, biomarcadors, imatge diagnòstica, petites molècules i vacunes.

 

“La integració de l’IdISBa a EATRIS és un pas clau per consolidar la internacionalització del nostre centre”, ha afirmat el director científic de l’IdISBa, el Dr. Miquel Fiol. “Aquesta aliança ens permetrà accedir a noves tecnologies i col·laborar amb altres centres de recerca europeus per abordar els principals desafiaments en salut i millorar la qualitat de vida dels pacients, accelerant el desenvolupament de nous tractaments i teràpies”.

 

 

Font: Nota informativa CAIB (23/04/2023)



123movies