CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 21 de noviembre de 2019
Els cinemes Rívoli col·laboren amb l’IdISBa en la recerca en immunodeficiències primàries

El pròxim 28 de novembre a les 20.00 hores a la sala Rívoli es projectarà la preestrena de la pel·lícula “Trilogía del Baztán. Legado en los huesos”. La recaptació que s’obtingui de la preestrena d’aquesta projecció anirà dirigida cap a la recerca en immunodeficiències primàries a l’IdISBa.

 

Les immunodeficiències primàries son malalties minoritàries que ocorren en una de cada 2000-10000 persones, la qual cosa retarda el seu diagnòstic. Generalment, són a causa de mutacions a més de 350 gens que afecten al funcionament del sistema de defensa del nostre organisme: el sistema immunitari. Els pacients solen presentar quadres infecciosos greus o de repetició i, a més, tenen una major susceptibilitat a patir malalties autoimmunitàries, inflamatòries, al·lèrgiques i fins i tot neoplàsies.

 

L’estudi de pacients amb immunodeficiències primàries, úniques en certs casos, proporciona un munt d’informació sobre el funcionament dels diferents components del sistema immunitari. La seva investigació ens permetrà adquirir coneixements per a comprendre els mecanismes que originen aquestes malalties i d’altres relacionades, a més d’accelerar el seu diagnòstic i aconseguir tractaments específics per a la millora de la qualitat de vida dels pacients.



123movies