CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

viernes, 19 de mayo de 2023
L’IdISBa demanarà enguany la reacreditació per part de l’Institut de Salut Carlos III

L’Institut d’Investigació Sanitària de Balears (IdISBa) sol·licitarà a l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII) iniciar durant el mes de juliol el procés per a la reacreditació com a institut d’investigació sanitària. El gener de 2019, l’IdISBa va obtenir aquest reconeixement que té una vigència de 5 anys i, per tant, ha de ser renovada enguany. La reacreditació és un objectiu estratègic, ja que permet mantenir l’accés a fonts de finançament reservades de forma exclusiva a aquests tipus de centres i captar més professionals.

 

La Consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assistit a la reunió del Comitè Científic de l’IdISBa, durant la qual s’han repassat diverses fites assolides aquests anys i els objectius a curt termini, entre els quals destaca la reacreditació com a institut d’investigació sanitària. La consellera Gómez ha aprofitat per felicitar tot el cos d’investigadors i investigadores de l’Institut per la tasca realitzada aquests anys i les fites assolides.

 

El procés de reacreditació implica no només l’enviament de documentació a l’ISCIII per a la seva consideració, sinó també una avaluació in situ per part d’un equip auditor que elaborarà un informe per a la Comissió d’Avaluació, la qual, en un termini màxim de sis mesos des de l’inici del procediment, haurà de resoldre la sol·licitud.

 

L’IdISBa, que es va constituir formalment el 23 de desembre de 2013 i compta amb prop de 800 investigadors, està participat pel Servei de Salut de les Illes Balears -mitjançant l’Hospital Universitari Son Espases, la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca i l’Hospital Universitari Son Llàtzer-; per l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), de la Universitat de les Illes Balears; la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i la mateixa Conselleria de Salut i Consum.

 

Els instituts d’investigació sanitària es constitueixen com a centres d’investigació multidisciplinaris i estan formats per diferents institucions que contribueixen a fonamentar científicament els programes i les polítiques del Sistema Nacional de Salut, tot potenciant preferentment la investigació traslacional, amb l’objectiu que el coneixement generat a partir de la recerca en salut s’apliqui finalment al tractament i la prevenció de malalties i en la millora de la salut i la qualitat de vida de la població.

 

 

Font: Nota informativa CAIB (19/05/2023)mangakakalot