CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 3 de octubre de 2022
El doctor Albert Sesé presideix la European Association of Methodology

El doctor Albert Sesé, catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament del Departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears i investigador de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), és el president de la European Association of Methodology (EAM), prestigiosa societat científica que promou la recerca i el desenvolupament de mètodes d’investigació empírica en els camps de les ciències del comportament, socials, educatives i sanitàries, especialment mitjançant la promoció de la recerca i l’ensenyament dels mètodes de recerca en els camps esmentats, el foment de l’intercanvi entre la comunitat científica a Europa i altres bandes del món, i el suport a les activitats dels grups nacionals i els seus membres promovent sinergies entre grups, i les publicacions en els camps esmentats.

 

Albert Sesé imparteix docència a grau, màster i doctorat a la Facultat de Psicologia, de la qual ha estat degà en el període 2006-2016. És l’investigador principal del grup de recerca d’Anàlisi de Dades (GRAD) de la UIB, i del grup Procediments estadístics i psicomètrics aplicats en ciències de la salut (PSICOMEST), de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). Va ser guardonat amb el premi internacional de recerca Early Career Award of the Stress and Anxiety Research Society (STAR) el 2008. L’any 2016 va estar nominat com a millor psicòleg de l’any per Psicofundación i el Consell General de Col·legis de Psicologia d’Espanya. També té l’STAR Lifetime Career Award, rebut al juliol de 2020.


 
La seva dedicació a la recerca en Psicologia es troba ben representada per un llarg nombre de projectes i beques competitives. La seva dedicació actual se centra en l'estudi dels mètodes estadístics i psicomètrics per a l’anàlisi d’estructures latents, a la pràctica basada en l'evidència a Psicologia, a l’estudi de la prevenció dels riscs laborals, a la prevenció de l’obesitat infantil, a la prosocialitat com a factor protector de les addiccions en població adolescent, i a l’aplicació de la realitat virtual com a mètode experimental, entre altres temes.


 
A banda de la presidència de l’EAM, el doctor Sesé també ha presidit la Stress and Anxiety Research Society (STAR) i és membre de la International Test Commission (ITC), la Royal Psychometric Society i l’Associació Espanyola de Metodologia de les Ciències del Comportament, Socials i de la Salut. 

 

 

Font: https://diari.uib.cat/Hemeroteca/El-doctor-Albert-Sese-presideix-la-European.cid711621

 

 mangakakalot