CA | ES | EN

BIOBANC

El Biobanc IdISBa és una plataforma científica-tècnica de l'Institut que dona suport a la investigació biomèdica. La seva principal funció és posar a disposició de la comunitat científica mostres biològiques humanes i les seves dades clíniques associades, sempre vetllant pels drets de les persones donants. Aquestes mostres són obtingudes de manera estandarditzada per poder oferir un servei de qualitat. Aquest compromís amb la qualitat es veu reflectit en la certificació d'acord amb la norma ISO 9001:2015, aconseguida l’any 2022, i que garanteix l’organització dels procediments d'acord amb un sistema de gestió per processos i baix una política de qualitat que pretén assegurar la màxima satisfacció dels seus usuaris i la millora contínua. 

 

El Biobanc IdISBa està autoritzat per la Direcció General de Recerca en Salut, Docència i Acreditació del Govern de les Illes Balears des de l’11 de gener de 2013, amb número d’expedient 3409. A més, està inscrit al Registre Nacional de Biobancs, amb número de registre B.0000527 i forma part de la Plataforma de Biobancs i Biomodels de l’Institut de Salut Carlos III.  

 

 

 

Cartera de serveis:

 

 1. Cessió de mostres humanes per a projectes d'investigació biomèdica: ⁣hemoderivats, llet, orina, cèl·lules i teixits frescos congelats o en parafina.
 • Sarcomes: teixit fresc congelat i parafines.
 • Limfomes: sang (hemoderivats), ADN i teixit fresc congelat.
 • Gliomes: teixit congelat.
 • Càncer d'ovari: sang, hemoderivats, teixit congelat i congelat embegut en OCT «criomotlles».
 • COVID-19: sang i orina de pacients ingresats en planta, en UCI i pacients en seguiment després de l'alta.
 • Donants sans: donacions de controls sans i excedents de la FBSTIB (mostres descartades del procés terapèutic: llet, sang, sang de cordó umbilical, hemoderivats, teixit osteotendinós o retines).
 1. Custòdia de col·leccions: processament i conservació de mostres procedents de projectes d'investigació biomèdica.
 1. Tècniques histològiques: fixació i inclusió de teixits en parafina tant de teixits tous com d'os per a projectes d'investigació. Tall i tinció de teixits en parafina o frescos. Tinció amb hematoxilina i eosina.

 

El Biobanc IdISBa és conscient de la importància de consolidar una cultura de qualitat en els seus serveis i el considera un factor estratègic per aconseguir que les competències, habilitats i aptituds del seu personal siguin reconegudes tant per la comunitat investigadora com per la societat en general.

 

 

Ubicació:

 

El Biobanc IdISBa es troba al Mòdul I de la planta -1 de l'Hospital Universitari Son Espases.


Personal de Contacte:

 

Victoria Elizabeth Cano García
Contacte: idisba.biobanco@ssib.es
Telf.: (+34) 659 70 23 34 Ext. 47545
Telf.: (+34) 871 20 52 34 Ext. 64537

 

 

 

 

FORMULARI DE SOL·LICITUD

Per favor, llegiu les instruccions:

 

 1. Obriu la sol·licitud i guardau-la a l'ordinador. 
 2. Emplenau els camps de la sol·licitud.  
 3. Guardau-ne els canvis.  
 4. Adjuntau la sol·licitud i enviar-la al correu idisba.biobanco@ssib.es