CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

viernes, 18 de noviembre de 2022
Els investigadors Roberto de la Rica i Antonio Clemente guanyen el Premi Fundació Pfizer al millor projecte d'innovació en salut sorgit dels Nodes i Centres Adherits de la Plataforma ITEMAS-ISCIII

Els investigadors Roberto de la Rica i Antonio Clemente, corresponsable i investigador del Grup Multidisciplinari de Sèpsia respectivament, varen rebre ahir el Premi Fundació Pfizer al millor projecte d'innovació en salut dels Nodes i Centres Adherits de la Plataforma ITEMAS-ISCIII, pel seu projecte «Detección de infecciones respiratorias causadas por Pseudomonas aeruginosa», base de la primera spinoff de l'dISBa, que està actualment en fase de constitució.

 

El projecte consisteix en un biosensor per a la detecció d'infeccions respiratòries per un bacteri que pot causar infeccions greus. Comptarà amb senyals de color semblants al test ràpid de covid per identificar-lo de forma fàcil i ràpida. 

 

El premi ha estat atorgat per Lluís Blanch, coordinador de la plataforma ITEMAS i director de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí, i Sergio Rodríguez, president de la Fundació Pfizer. 

 

Antonio Clemente ha recollit el premi i ha destacat que més enllà del premi en metàl·lic, de 4000 euros, i el reconeixement, valora la visibilitat per arribar als inversors. 

 

La Plataforma ITEMA és una plataforma de dinamització i innovació de les capacitats industrials del SNS i la seva transparència efectiva al sector productiu.

 

 

Repercussió en premsa:



123movies