CA | ES | EN

ACTIVITATS

lunes, 7 de febrero de 2022
Jornada Sobre “Patient Blood Management” i Cirurgia Sense Sang

El dia 18 de febrer a partir de les 9h, l'Hospital Universitari Son Llàtzer acollirà la Jornada Sobre “Patient Blood Management” i Cirurgia Sense Sang.

 

Actualment cada vegada és major la demanda social i la necessitat de preservar la sang, constituint un objectiu prioritari ja que és un bé escàs, les transfusions de sang no estan exemptes de riscos, existeix un augment de la seva demanda i té un gran cost econòmic. D'altra banda, la pandèmia de la Covid-19 ha suposat un estrès important per als Bancs de Sang que han vist reduïdes les donacions un 25-30%.

 

Tant el Patient Blood Management (PBM), que és un pla personalitzat multimodal i multidisciplinari que té com a objectiu minimitzar el risc transfusional per a millorar l'evolució del pacient i també reduir costos, com els anomenats programes de medicina i cirurgia sense sang, són estratègies que tenen una especial aplicació en totes aquelles cirurgies on es produeix un sagnat quirúrgic important i, per tant, sol ser necessària la utilització de transfusions. Les més destacades serien Cirurgia Cardíaca, Cirurgia Ortopèdica i Cirurgia de Columna.

 

OBJECTIU JORNADA: donar a conèixer diferents models d'implementació de programes de PBM. Una vegada reconeguda la seva importància, el següent pas consistirà a definir com podem desenvolupar diferents estratègies terapèutiques, adaptades a les característiques dels diferents hospitals i dels pacients.

 

DATA: 18 de febrer 2022, a partir de les 9 hores.

 

LLOC: Sala d'actes de l'Hospital Universitari Són Llàtzer.

 

ALUMNAT: Dirigida a tots aquells professionals interessats a minimitzar el risc transfusional per a millorar l'evolució del pacient i també reduir costos.

 

PROGRAMA: Veure document adjunt.

 

La Jornada es podrà seguir de manera presencial (aforament limitat, inscripció prèvia), en streaming (www.anestesiasonllatzer.com) i, també, en xarxes socials, amb l'etiqueta #JornadaPBM.

 

INSCRIPCIONS: www.anestesiasonllatzer.com

 



123movies