CA | ES | EN

ACTIVITATS

martes, 5 de marzo de 2024
Seminari Plataformes IdISBa. Philip L. Salmon «Aplicaciones del nuevo microCT Skyscan 1276 LATS en Imagen Preclínica»

El dimecres 20 de març, a les 13.00 hores, les aules 202-203 de l'Hospital Universitari Son Espases, acolliran el seminari IdISBa «Aplicaciones del nuevo microCT Skyscan 1276 LATS en Imagen Preclínica», a càrrec del Dr. Philip L. Salmon, científic d’aplicacions biomèdiques de Bruker (Kontich, Bélgica).

 

El Dr. Phil Salmon és actualment científic d'aplicacions biomèdiques en el fabricant del micro-CT Bruker-microCT (abans SkyScan), Bèlgica, responsable del desenvolupament i validació de sistemes i software per a morfometria micro-CT, densitometria, visualització de models i altres aplicacions biomèdiques. Va obtenir la seva llicenciatura en la Universitat de Southampton (Regne Unit), dos màsters en la Politècnica de Plymouth i la Universitat de St. Andrews (Escòcia, Regne Unit) i el seu doctorat en la Universitat de Bristol (el Regne Unit).

 

La seva carrera investigadora va començar en la radiobiologia i la microdosimetria interna de l'os, inclosa la metodologia de mesurament de la radiació. Posteriorment, es va centrar en la biologia òssia i l'estudi de la remodelació i l'arquitectura de l'os, amb dos anys de recerca en el Royal Veterinary College de Londres, en el grup d'ossos del professor Llanci Lanyon. En el seu lloc posterior en AEA Technology Preclinical Sciences, Harwell, Regne Unit, va treballar en histomorfometria òssia i estudis preclínics in vivo, i va ser responsable d'assajos preclínics reguladors de fàrmacs contra l'osteoporosi i projectes de recerca òssia.

 

En la seva funció actual en Bruker-microCT durant dues dècades, ha participat directament en l'aplicació pràctica de la nova tecnologia d'imatges microCT i anàlisi 3D en biologia òssia i dental, així com en altres camps de les ciències de la vida i la recerca general. Ha exercit un paper destacat en el desenvolupament del software "CT-Analyser", que és un estàndard mundial per a la morfometria quantitativa 3D i la microdensitometria. El Dr. Salmon és membre de l'equip d'aplicacions per a l'assistència i formació d'usuaris en Bruker-microCT, en aplicacions biomèdiques, així com en recerca i desenvolupament de productes, tant de hardware com de software. Va inventar el mètode "post-scan" per a la correcció del moviment en micro-tomografia que s'està aplicant a tot el món en imatges micro-tomogràfiques i de sincrotró. Fora del camp ossi, ha col·laborat amb cirurgians i patòlegs en la recerca de la microtomografia postoperatòria en cirurgia i patologia del càncer. Es manté actiu en la recerca i és autor d'un estudi exhaustiu sobre la sensibilitat contextual de la densitometria per microCT associada a l'enduriment del feix, així com de l'edició d'un tema de recerca per a la revista "Frontiers in Endocrinology / Bone Research" sobre la formació de patrons en l'os. Realitza freqüents presentacions científiques en congressos internacionals i ha publicat nombrosos articles científics revisats per parells.

 

 

 



123movies