CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 15 de marzo de 2023
L'IdISBa i Roche Farma llancen la segona edició de la Beca d'Investigació «Stop Fuga de Cervells»

La Fundació Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i Roche Farma España han subscrit avui un conveni de col·laboració per convocar la segona edició de la beca de recerca «Stop fuga de cervells», que té com a principal objectiu retenir talent científic i donar suport als joves investigadors la labor dels quals inclou recerca bàsica o translacional i la desenvolupen actualment a les Balears. La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el director regional de Roche Farma Espanya a Balears, José Roca, han signat el conveni que permetrà oferir aquesta beca, dotada amb 60.000 euros al llarg de 18 mesos, si bé la quantitat que finalment correspondrà a la persona becada superarà els 66.000 euros en sumar-s’hi altres components retributius per part de l'IdISBa. Aquesta beca —la segona d’aquest tipus a l’arxipèlag després de la que es va concedir, el 2019, a la investigadora Alejandra Alba Patiño— servirà per desenvolupar un projecte de recerca que suposi una important contribució científica i que pugui servir de base per a futurs desenvolupaments que millorin la vida dels pacients a les Balears. Els candidats han de tenir menys de quaranta anys i han de comptar amb el títol de doctor en ciències experimentals o biomèdiques i acreditar una experiència postdoctoral mínima ininterrompuda de dos anys a l'estranger. El termini de recepció de candidatures per a aquesta nova edició està obert fins al 28 d'abril del 2023. La consellera Gómez ha agraït el compromís de Roche Farma amb la investigació i el suport que donen a l'IdISBa en el seu esforç per retenir talent i impulsar la investigació sanitària de primer nivell. També ha felicitat l’Institut pels seus resultats, per la capacitat per captar finançament i per participar en projectes nacionals i internacionals. Per part seva, Roca ha destacat que la investigació i la innovació en l'àmbit sanitari són essencials per aconseguir avenços reals en la salut i qualitat de vida dels pacients i millorar la societat. D’aquí aquesta beca per afavorir el talent investigador més proper, ja que, ha remarcat, una comunitat que investiga és una comunitat que creix, que ofereix respostes a les necessitats de les persones.

 

Retenir el talent científic

El programa Stop Fugida de Cervells forma part d'un projecte de Roche Farma que va començar en 2017 amb l'objectiu de retenir als millors investigadors i afavorir el desenvolupament del seu treball en l'àmbit pròxim, desenvolupant així una xarxa que, a través de la labor científica, acabi generant un impacte positiu en els pacients i la societat.


A través de les beques Stop Fugida de Cervells, Roche posa a la disposició de les conselleries de Sanitat autonòmiques i altres entitats públiques un instrument per a impulsar el finançament de projectes pre i postdoctorals orientats al foment de la recerca.

Aquestes beques, que compten amb una dotació de 60.000 euros per un període de 18 mesos, són gestionades pels organismes de salut de les comunitats autònomes que se sumin al projecte a través de la tramitació d'un conveni de col·laboració entre Roche Farma i l'entitat designada per cada organisme de salut.

 

 

Font: Nota informativa CAIB (15/03/2023)



123movies