CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

sábado, 26 de noviembre de 2022
200 persones participaran en les IX Jornades IdISBa

El pròxim dimarts 29 i dimecres 30 de novembre, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears celebrarà la seva cita científica anual més destacada les IX Jornades IdISBa, on acolliran aquest any a 200 persones aproximadament.

 

Aquest any el lema de les Jornades, que suposa la cita científica anual més rellevant que se celebren és «Cap a la recerca en intel·ligència artificial». Es tracta del novè any consecutiu que es realitza aquesta convocatòria, que se celebrarà a la Sala d'Actes de l'Hospital Universitari Son Espases. L'objectiu principal de les Jornades és oferir un espai de trobada pels investigadors de l'IdISBa, que permeti analitzar temes d'interès científic. També es podran conèixer els resultats científics i econòmics de la institució, la tasca desenvolupada pels seus investigadors i compartir les línies estratègiques que es duen a terme a les diferents àrees d'investigació, cosa que permet establir col·laboracions i sinergies.

 

Entre els convidats destaquen les conferències de Josep Luis Arcos, investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA), que durà a terme la conferència inaugural sobre «Oportunitats i Riscos de la Intel·ligència Artificial en la investigació biosanitària» i destaca també, la conferència d'Ulises Cortés, investigador del departament de Ciències de la Computació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que durà a terme la conferència de clausura «Medicina i Intel·ligència Artificial. Els 66 anys d'història d'una parella de fet».

 

Premis a les millors tesis, comunicacions orals i pòsters

 

Com cada any, al llarg de la celebració de les IX Jornades IdISBa, s'atorgaran entre el personal participant els següents premis: dos premis de 1.000 € a les millors tesis doctorals llegides entre dia 1 d'octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022, dos premis de 750 € a les millors comunicacions orals presentades durant les Jornades i dos premis de 500 € als millors pòsters.

 

Per a la convocatòria de premis d'aquest any s'han rebut 65 resums d'investigacions científiques, dels quals el comitè avaluador ha elegit 14 que es defensaran com a comunicacions orals i la resta, com a pòsters. A més, es presentaran 9 tesis que han estat defensades per investigadors IdISBa entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022.

 

A més, com ja es realitzà l'edició anterior, els residents participen en una sessió de 7 comunicacions orals escollides entre les més competitives presentades per residents, 3 de l'Hospital Universitari Son Espases, 1 de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i 3 de residents d'Atenció Primària. Aquesta iniciativa s'ha instaurat per impulsar la investigació des d'etapes primerenques dels metges en formació especialitzada. Les dues millors comunicacions rebran un premi de 500 € .

 

L'exposició de pòsters es realitzarà físicament al hall de la Sala d'Actes de l'Hospital Universitari Son Espases. Així mateix, la defensa dels pòsters davant el comitè avaluador, per àrees científiques, s'ha fet a través de plataforma en línia els dies previs a les Jornades, entre els dies 14 i 22 de novembre.

 

Dades dels ponents de les conferències

 

Ulises Cortés

Ulises Cortés és catedràtic d'universitat i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha estat a la UPC des de 1982 (titular des de 1988 i habilitat com a catedràtic des de 2006) fent feina en diverses àrees d'intel·ligència artificial (IA) al departament de Software, inclosa l'adquisició de coneixement i la formació de conceptes en sistemes basats en coneixement, com en machine learning i en agents intel·ligents autònoms. Des de 2017, el professor Cortés és el responsable científic del grup d'intel·ligència artificial d'alt rendiment del Barcelona Supercomputing Center.

 

 

Josep Lluis Arcos

Josep Lluis Arcos és llicenciat en Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i investigador científic a l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC) des de 2009. Investigació en algoritmes d'aprenentatge automàtic i anàlisis de sèries temporals capaces de processar grans quantitats de dades de forma eficient, adaptativa i robusta. Actualment focalitzats en la seva aplicació a l'estimulació cognitiva i rehabilitació. Va realitzar el projecte «Investigación y desarrollo de productos y tecnologías de diagnóstico-pronóstico y aplicaciones terapéuticas en la enfermedad neoplásica» i actualment es troba fent feina en diferents projectes, entre ells, «Ciencia ciudadana para monitorizar impactos climáticos y conseguir la resiliencia climática» i «Red de Innovación de Nuevas Tecnologías en Salud Mental».

 

 

Font: Nota Informativa CAIB



123movies