CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 13 de octubre de 2022
La Fundación CONTIGO cedeix un equip d'amplificació de gens al grup Biologia Cel·lular del Càncer de l'IdISBa

En el marc del projecte Modulació Epistática de la Resposta a ImmunoTeràpia (MERIT) la Fundación CONTIGO contra el Càncer de la Dona ha adquirit i cedit al grup "Biologia Cel·lular del Càncer" de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), un equip CFX Opus 96 que permet la realització d'amplificacions quantitatives de fragments d'ADN. Aquest recurs accelerarà la recerca per a determinar els factors de modulació epistàssica en tumors de pacient amb càncer mamari triple-negatiu, que mostren una resposta subòptima als nous tractaments amb agents immunoterapèutics.

 

La base fonamental de la immunoteràpia és l'activació del sistema immune per a identificar i erradicar cèl·lules tumorals. No obstant això, el projecte MERIT dirigit pel Dr. Diego Marzese, investigador de l'IdISBa, ha identificat una nova estratègia per la qual els tumors s'escapen del sistema immune i per conseqüència no es beneficien del tractament amb immunoteràpia.

 

La recerca apunta a identificar pacients que poden respondre al tractament i desenvolupar mètodes de modulació terapèutica per a expandir l'ús d'immunoteràpia a pacients que actualment no es beneficien d'aquesta.

 

La Fundación CONTIGO contra el Càncer de la Dona, liderada pel Dr. Javier Cortés, dona suport a projectes de recerca que puguin contribuir a realitzar un diagnòstic precoç i oferir una estratègia terapèutica personalitzada contra el càncer femení.

 

Es pot col·laborar amb la Fundación CONTIGO per a continuar fomentant recerques que contribueixin a posar-li fre al càncer de la dona i a millorar la qualitat de vida de les pacients a través de la seva pàgina web: https://www.fundacioncontigo.org/hazte-socio/ o el seu correu electrònic: info@fundacioncontigo.org

 

 

FOTO: Equip CFX Opus 96 cedit per Fundación CONTIGO i ubicat a IdISBa.



123movies