CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 24 de febrero de 2022
El Dr. Miquel Fiol guardonat amb el Premi Ramon Llull 2022

El Govern de les Illes Balears atorga el Premi Ramon Llull 2022 al Dr. Miquel Fiol Sala, en reconeixement d’una vida dedicada a la millora de la salut de les persones, tant des del vessant assistencial com investigador, de la qual destaca la seva decisiva contribució per situar les Illes Balears en el mapa de les investigacions biomèdiques de referència.

 

El Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears és un guardó que té per objecte honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que hagin destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d’investigació, de l’ensenyament i lingüístic.

 

El Premi Ramon Llull, atorgat mitjançant un acord del Consell de Govern, té una naturalesa exclusivament honorífica i, a més, s’ha de lliurar anualment coincidint amb la celebració dels actes commemoratius del Dia de les Illes Balears. Enguany els premis es lliuraran dia 28 de febrer.

 

El Dr. Fiol Sala nascut a Porreres l’any 1949, és doctor en Medicina, especialista en cardiologia i medicina intensiva. Com a metge especialista ha desenvolupat part de la seva activitat professional a l’Hospital Sant Pau de Barcelona i durant més de 30 anys a l’Hospital de Son Dureta i a l’Hospital Universitari de Son Espases a Mallorca, i ha estat un referent en l’electrocardiografia clínica.

 

Des dels inicis de la seva activitat assistencial ja va demostrar una vocació investigadora que ha anat consolidant fins a l’actualitat i de la qual són fruit nombroses publicacions en llibres i monografies sobre els temes que han guiat tota la seva producció científica, i també la seva participació com a investigador principal en nombrosos assaigs clínics, entre d’altres.

 

Des de 2014 és el director científic de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i com a tal va aconseguir la important fita que fos acreditat com a institut de recerca sanitària de l’Institut de Salut Carlos III del Ministeri de Ciència i Innovació. Aquest fet ha permès situar la recerca sanitària de les Balears en el grup selecte d’institucions que fan investigació biomèdica d’excel·lència en l’àmbit nacional i internacional, la qual cosa ha estat un pilar per combatre la lluita contra la COVID-19 des de les Illes Balears.

 

A més a més, el doctor Fiol és l’investigador principal a les Illes Balears del Projecte Nacional PREDIMED, que estudia els efectes de la dieta mediterrània sobre la prevenció primària de la malaltia cardiovascular. Va ser, també, president de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears durant 8 anys.

 

FONT: CAIB

 



123movies