CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

sábado, 19 de febrero de 2022
La presidenta del Govern entrega el primer premi Flor d’Ametller a Miquel Fiol

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha entregat aquest dissabte el primer premi Flor d’Ametller, un guardó que neix enguany impulsat per l’IGP Ametlla de Mallorca i que té com a objectiu reconèixer la tasca de persones o entitats que fomenten l’ametlla, el seu conreu i el seu consum. Així, el premiat ha estat Miquel Fiol, doctor i principal investigador a les Illes Balears del projecte PREDIMED, una iniciativa que estudia els efectes de la dieta mediterrània a l’hora de prevenir malalties cardiovasculars.

 

La presidenta Armengol ha agraït a l'IGP Ametlla de Mallorca que atorgui aquest premi a Fiol, vinculant així «ciència i investigació amb alimentació i salut», ja que ens demostra «la necessitat d'invertir més en el sector primari i en el producte local, tant per qüestions econòmiques com de paisatge i identitat, però també sanitàries». Armengol ha aprofitat per mostrar el seu agraïment als pagesos i pageses que es dediquen a l'ametla i que «no només heu hagut de patir la COVID-19, sinó també la Xylella», en la lluita contra la qual també ha estat fonamental la investigació científica.

 

La presidenta ha elogiat també el cooperativisme agrari com a forma d'economia social i ha mostrat el compromís del Govern per seguir treballant per trobar les millors solucions en els reptes com la digitalització o la incorporació dels joves al camp. «És el moment oportú per donar una empenta forta al sector primari i incorporar el paper de la pagesia a tot el model econòmic de les nostres Illes», ha conclòs la presidenta.


El premi, que s’entrega en el marc dels actes organitzats per Ametlla de Mallorca per celebrar el Dia Mundial de l’Ametlla, que és dia 16 de febrer, s’ha entregat en un acte a la finca Maynou, a Consell, on ara mateix hi ha prop de 8.000 ametllers en flor. L’acte ha inclòs també una passejada per la finca, un tast d’aperitius d’ametlla i altres productes locals i un ‘showcooking’ d’elaboració de llet d’ametlla.


La Indicació Geogràfica Protegida per a l’ametlla de Mallorca existeix des del 2014 i és la denominació de qualitat que garanteix el vincle entre l’ametlla i el seu origen. També és el distintiu que avala els mètodes utilitzats durant la producció d’aquest fruit, que destaca per la seva excel·lència i sabor.


A més de la presidenta, a l’acte hi han assistit el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández; el conseller insular de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, i representants de les Cooperatives Agro-alimentàries, entre d’altres.

 

FONT: Nota informativa CAIB (19/02/2022)

 

FOTO: CAIB

 



123movies