CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

sábado, 25 de diciembre de 2021
L’IdISBa aconsegueix 2,4 milions d'euros de finançament del Carles III en concurrència competitiva

L’Institut d'investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha obtingut 2.481.340 euros, en concurrència competitiva, a la convocatòria de l’Acció Estratègica en Salut (AES) 2021 que du a terme l'Institut de Salut Carles III.

 

Amb aquests fons es finançaran 9 projectes de recerca, 6 contractes de personal investigador, una ajuda per a mobilitat investigadora, la inclusió en dues Xarxes de Recerca Cooperativa Orientades al Resultat en Salut (RICORS), la incorporació d'un grup IdISBa al Consorci Centre de Recerca Biomèdica a la Xarxa de Malalties Infeccioses i una ajuda per a l'adquisició d'equipament científic.

 

La convocatòria de l’AES es divideix en dos grans programes adreçats, per una banda, a generar coneixement i enfortir les aliances estratègiques institucionals, i, de l’altra, a la captació de talent i afavorir-ne l'ocupabilitat. Aquests programes, alhora, es divideixen en diferents subprogrames.

 

Projectes, aliances estratègiques i infraestructures

 

Del Programa Estatal de Generació de Coneixement i Enfortiment del Sistema Espanyol d’R+D+I, l’IdISBa ha rebut 1.790.780 euros.

 

D'una banda, destina 972.257 euros al subprograma estatal de Generació de Coneixement, i finança un total de 9 projectes centrats en diferents àrees d’interès de l’Institut, des de la resistència antibiòtica i tècnica de diagnòstic de pneumònia, a projectes sobre malalties relacionades amb l’envelliment i teràpia gènica per a la lluita de la discapacitat de pacients d’ictus.

 

A través del subprograma estatal d’Enfortiment Institucional, l’Institut ha obtingut 518.523 euros, 425.523 dels quals finançaran la participació d’investigadors IdISBa a la Xarxa de Malalties Vasculars Cerebrals (RICORS ICTUS) i a la Xarxa de Recerca en Cronicitat, Atenció Primària i de la Salut (RICAPPS).

 

Els 93.000 € restants finançaran el grup de recerca Resistència antibiòtica i patogènia de les infeccions bacterianes, liderat pel Dr. Antonio Oliver per la seva inclusió a la nova àrea de malalties infeccioses del Consorci de Recerca Biomèdica a Xarxa (CIBER).

 

D’altra banda, a través del subprograma estatal d’Infraestructures, amb el finançament de 300.000 euros, l’IdISBa podrà adquirir l’equip de micro-CT que permetrà oferir als investigadors uns serveis avançats d'imatge preclínica, dels quals no disposa actualment a cap altra institució de les Illes Balears.

 

Contractació de personal investigador i mobilitat

 

Així mateix, mitjançant el programa estatal de Promoció del Talent i la seva Ocupació en R+D+I, dins del subprograma estatal d'Incorporació, l’IdISBa podrà contractar dos investigadors.

 

Concretament, un contracte d'investigador postdoctoral Miguel Servet tipus I, dotat amb 308.600 euros i la intensificació d'un investigador assistencial amb 60.000 euros.

 

Finalment, a través del subprograma estatal de Formació, l’Institut podrà contractar dos estudiants predoctorals per dur a terme el seu projecte de recerca (179.800 euros), dos professionals amb activitat clínica assistencial per desenvolupar un pla de formació en investigació en salut  (130.000 euros) i, a través del subprograma estatal de Mobilitat, un investigador IdISBa podrà fer una estada en un altre centre de recerca amb el suport de 12.160 euros.

 

FONT: Nota informativa Conselleria de Salut (25/12/21)



123movies