CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 4 de agosto de 2021
Cristóbal Belda, nou director de l'ISCIII, i Raquel Yotti, nova secretària general de Recerca del MICINN

Cristóbal Belda és el nou director de l'Institut de Salut Carles III (ISCIII) després de produir-se aquest dimarts el nomenament de Raquel Yotti com a secretària general del Ministeri de Ciència i Innovació, aprovat en Consell de Ministres. Belda exercia fins ara com a subdirector general d'Avaluació i Foment de la Recerca del ISCIII.

 

Raquel Yotti deixa la direcció de l’ISCIII just tres anys després d'arribar al càrrec. En aquest temps, a més de tenir un paper fonamental en la gestió de la pandèmia de COVID-19 en l'últim any i mig, l'Institut ha publicat el seu primer Pla Estratègic, que cobrirà el període 2021-2025, i ha presentat diverses millores i novetats en l'Acció Estratègica en Salut (AES), entre moltes altres actuacions lligades al foment de la recerca, el finançament, la formació i la prestació de serveis en l'àmbit biomèdic i sanitari.

 

Biografia del nou director

 

Cristóbal Belda, nascut en 1971, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Múrcia i Doctor en Medicina per l'Autònoma de Madrid. Especialista en Oncologia Mèdica, ha estat més de 15 anys implicat en l'estudi de biomarcadores i en la gestió de la I+D+i. Des que va finalitzar la residència a l'Hospital Universitari la Pau de Madrid i va obtenir un contracte de formació en recerca post-MIR (els actuals Rio Hortega) la seva relació amb l’ISCIII ha estat constant. Va ser director de l'Escola Nacional de Sanitat (ENS) de l’ISCIII i, abans d'arribar a la citada subdirecció general de l’ISCIII, director executiu de la Fundació de Recerca HM Hospitals.

 

Al llarg de la seva carrera professional ha participat com a panelista i adjunt de les Comissions Tècniques d'Avaluació en càncer, desenvolupament tecnològic i en la Fundació per a la Innovació i la Prospectiva en Salut a Espanya (FIPSE). També ha format part de diferents comissions d'avaluació de la qualitat científica en organismes regionals, nacionals i internacionals.

 

Com a investigador, Belda ha publicat més de 100 articles internacionals, ha dirigit diferents tesis doctorals dins del camp de l'Oncologia, l'Economia de la salut i la Pneumologia, i diferents llibres orientats cap a la medicina predictiva i la innovació biomèdica.

 

​Raquel Yotti, ya exdirectora de l’ISCIII i recent nomenada Secretària General d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, i Cristóbal Belda, nou director de l’ISCIII. 

 

FONT: ISCIII (03/08/21)



123movies