CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 10 de junio de 2021
Presentació de la Plataforma PRISIB de l'IdISBa

Ahir l'IdISBa va realitzar una presentació formal de la Plataforma d'Investigació en Informació en Salut (PRISIB), eina fonamental per impulsar la recerca en salut. És la primera plataforma de Serveis en Salut de les Illes Balears que posa a disposició de la comunitat científica les dades sanitàries per impulsar la recerca, la innovació i l'avaluació en salut mitjançant l'accés a la reutilització i encreuament de les dades sanitàries generades pel Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut).

 

La plataforma anirà incorporant en breu informació de genòmica i geo-codificació. A més, la informació cap a la plataforma es veurà incrementada per la participació de l'IdISBa, de forma competitiva, en xarxes de bases de dades promogudes per l'Institut de Salut Carlos III.

 

La possibilitat d'accés a la PRISIB facilitarà, entre altres coses, el desenvolupament d'una de les línies prioritàries en investigació de l'IdISBa que és la “Medicina Personalitzada” o “Medicina de Precisió” que promet una millora en la salut de la població ja que té en compte la variabilitat individual en els gens, el medi ambient i estil de vida, com l'activitat física i la nutrició. Aquests factors ambientals poden modificar l'estat epigenètic i influir en l'activitat dels gens. La medicina personalitzada permet detectar precoçment una malaltia, prevenir-la i, en última instància, a partir de tota la informació del pacient, el metge pot decidir quin tipus de tractament serà més efectiu.

 

El desenvolupament de la “Medicina de Precisió” com a línia prioritària de l'IdISBa ha estat recomanada pel professor Lluís Quintana-Murci de l'Institut Pasteur de París, i membre del Comitè Científic Extern de l'IdISBa.

 

A l’IdISBa existeixen diverses línies d'investigació que es beneficiaran de la Plataforma d'Investigació en Informació en Salut, com poden ser la línia d'epigenètica del càncer cerebral (glioblastoma) i metàstasi del càncer de mama, càncer de mama en embarassades, càncer de còlon, de pàncrees i de pulmó, nutrició personalitzada, litiasi renal, identificació de pre-diabetis o la línia de resistència antibiòtica.



123movies