CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

martes, 9 de febrero de 2021
Dora Romaguera nova cap de grup del CIBEROBN

Dora Romaguera és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, ​​amb un Màster en Nutrició de salut pública per la London School of Hygiene and Tropical Mediciney doctora en nutrició humana, per la Universitat de les Illes Balears. Investigadora postdoctoral de l'Imperial College London, va obtenir un contracte d'investigació Ramón i Cajal del MINECO a l'Institut d'Investigacions Sanitària de les Illes Balears. Actualment té un lloc permanent en aquesta institució i és Investigadora Principal del Grup de Recerca IdISBa "Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular (NUTRECOR)" i IP de el projecte PREDIMED-PLUS a l'Hospital Universitari Son Espases. També és investigadora col·laboradora de l'Imperial College de Londres (Regne Unit) i a l’ISGlobal (Barcelona); professora del Màster en Salut Pública de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i professora associada de la Universitat de les Illes Balears. La seva línia de recerca se centra en l'estudi de patrons dietètics com a determinants d'aparició de malalties cròniques (obesitat, diabetis, càncer, malalties cardiovasculars) en diversos estudis epidemiològics. En 2017 va rebre el premi a la millor investigadora jove de l'àrea d'obesitat i diabetis tipus 2, de la Fundació AstraZeneca.

 

Actualment té diverses subvencions locals, nacionals i internacionals com Investigadora Principal. Forma part de el Grup de Treball de Nutrició de la Societat Espanyola d'Epidemiologia; el Grup Illes Balears contra l'Obesitat impulsat per la Conselleria de Salut; el moviment #11F Balears creat per donar visibilitat a les dones en la ciència i és membre de Comitè d'Igualtat i Comitè Executiu de IdISBa.

 

CIBEROBN

 

La missió del CIBEROBN és ajudar en l'avanç de l'enteniment dels mecanismes que contribueixen al desenvolupament de l'obesitat per reduir la seva incidència i prevalença, així com les seves complicacions, a més de les malalties relacionades amb la nutrició. A través del seu lideratge en la investigació biomèdica translacional, integra la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de salut pública, així com l'assistència mèdica i l'educació en l'àmbit públic de l'obesitat i la nutrició, convertint-se per tot això en un centre de recerca de referència amb un potencial competitiu d'internacionalització i per proveir serveis d'assessoria en R+d+i a companyies tant farmacèutiques com de l'alimentació, així com a les autoritats sanitàries de país.

 

Font: CIBEROBN (4/2/2021)



123movies