CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 8 de febrero de 2021
L’IdISBa participa en el Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència amb l’activitat «Científiques a l’aula»

En motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència, que se celebra l’11 de febrer, investigadores de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) imparteixen xerrades divulgatives en línia a diversos centres educatius de les Illes Balears durant tota aquesta setmana.

 

L’Institut, juntament amb la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, organitza l’activitat «Científiques a l’aula» amb la qual investigadores de diferents branques científiques imparteixen xerrades a l’alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO de diversos centres escolars per contribuir al foment de les vocacions científiques entre les nines i els nins, fer visible la tasca investigadora de les dones i crear rols femenins en aquest àmbit.

 

En total, una quinzena de científiques de diferents àmbits de coneixement explicaran la seva experiència personal a l’alumnat de més de 60 centres educatius de les Illes Balears. El propòsit és fer visible la seva tasca i combatre així estereotips i biaixos culturals que poden donar lloc a actituds negatives envers la ciència, amb l’objectiu de contribuir a lluitar contra la desigualtat de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia.

 

Amb aquest edició, ja són quatre els anys que l’IdISBa ofereix aquesta iniciativa als centres educatius de les Illes per tal d’explicar el paper de la ciència i la recerca en la societat, i proporcionar a l’alumnat referents científics femenins.

 

 

Ressò en premsa:

Salud Ediciones (8/02/2021)

El Replà/IB3 Ràdio - Intervenció Nuria García (11/02/2021)

Onda Cero – Intervenció Sandra Iñiguez (11/02/2021)

Al Dia/IB3 Ràdio – Intervenció Sandra Ledesma (11/02/2021)



123movies