CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 4 de noviembre de 2020
Descobreixen una nova teràpia seqüencial per tractar malalties autoimmunes

Investigadors IdISBa, liderats per la unitat de malalties glomerulales del servei de Nefrologia de l'Hospital Universitari Son Espases, en col·laboració amb l'Hospital Universitari Ramón i Cajal, desenvolupen una teràpia combinada pel tractament de malalties renals.

 

La nova teràpia combina un inhibidor, que bloqueja la producció d'interleucina-17, una citoquina que participa en el desenvolupament de malalties autoimmunes, amb un activador selectiu del receptor de vitamina D, que de forma sinèrgica busquen restablir diverses alteracions immunològiques que s'observen en malalties renals, reumatològiques i cutànies.

 

La teràpia seqüencial ha estat provada en un estudi de prova de concepte en pacients refractaris a la teràpia habitual mostrant una eficàcia propera al 80% amb un bon perfil de seguretat. Aquesta teràpia va demostrar que la combinació d'aquestes dues substàncies va ser capaç de restaurar la barrera de filtració glomerular, de manera que es recupera part de l'activitat renal.

 

A més, també contribueix a la regulació de el sistema immunològic, de manera que podria avaluar el seu potencial benefici en el tractament o prevenció d'alguns tipus de càncer, a causa que els pacients que pateixen la malaltia són propensos a patir desregulacions.

 



123movies