CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 17 de septiembre de 2020
Un estudi determina que la gravetat de la COVID-19 està també relacionada amb la coagulació sanguínia

Investigadors de l'IdISBa demostren que el 50% dels pacients amb pneumònia causada per COVID-19, amb valors elevats d'un marcador de coagulació, tenien trombes en les artèries pulmonars

 

L'investigador principal del grup de recerca "Síndrome d'Apnees i Hipoapnees del Son" de l'IdISBa, el Dr. Alberto Alonso i la investigadora del grup de recerca "Inflamació, Reparació i Càncer en Malalties Respiratòries", la Dra. Belén Núñez, van obtenir 40.000 euros de finançament de l'IdISBa, per desenvolupar un estudi que tenia com a objectiu avaluar les complicacions vasculars pulmonars i de fibrosi pulmonar en pacients amb pneumònia greu per SARS-CoV-2 i analitzar els factors que podien determinar la seva aparició.

 

Recentment s'han publicat els primers resultats d'aquest treball a la revista nord-americana Plos One en el qual hi han participat l’IdISBa, i els Serveis de Pneumologia, Medicina Interna, Radiodiagnòstic, Cardiologia i Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases. El citat estudi, realitzat entre els dies 6 i 17 d'abril, demostra que el 50% dels pacients amb pneumònia per COVID-19 ingressats a l'Hospital Universitari Son Espases amb valors elevats d'un marcador inflamatori i de coagulació denominat dímer D, tenien trombes en les artèries pulmonars, i en la majoria dels casos no s'havia sospitat amb anterioritat de la seva presència.

 

En total seixanta-tres pacients van presentar valors elevats del marcador de coagulació dímer D en algun moment durant l'ingrés, mentre que trenta-un pacients van presentar almenys un criteri d'exclusió que no permetia la participació en l'estudi. L'angiografia pulmonar es va realitzar en trenta-dos pacients, però 2 d'ells van ser exclosos per raons tècniques.

 

Els investigadors consideren que aquestes troballes podrien tenir rellevància clínica en el maneig dels malalts amb COVID-19, ja que molts d'aquests pacients s’afavoririen d'iniciar teràpia anticoagulant, el que podria tenir un impacte beneficiós en el pronòstic.

 

 

Ressò en premsa:

- Salud Ediciones - 18.09.2020



123movies