CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 10 de septiembre de 2020
L’IdISBa destina 262.000 euros a projectes de recerca en salut i per donar suport a investigadors clínics

El director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol, ha inaugurat avui, a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases, la Jornada Synergia i Primus de l’IdISBa, en la qual s’ha presentat la IV convocatòria de projectes intramurals Synergia-Primus 2020, juntament amb els resultats preliminars de dos projectes Synergia i els resultats definitius de dos projectes Primus de la convocatòria 2018. A la benvinguda també hi ha participat la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez.

 

Així mateix, també s’han presentat les bases de la II convocatòria Ramon Llull, dirigida a concedir ajuts per a la intensificació de l’activitat investigadora del personal sanitari amb activitat assistencial. Fiol ha explicat que aquest tipus de convocatòries permeten que professionals amb una alta càrrega assistencial es puguin dedicar més intensament a la recerca amb la contractació de professionals sanitaris que fan part de la seva activitat clínica assistencial.

 

Programes Synergia i Primus, 190.000 euros per finançar projectes d’investigació

Per quart any consecutiu l’Institut llança la convocatòria dels projectes intramurals Synergia i Primus i reafirma així el compromís amb els ajuts per a la realització de projectes d’investigació.

 

El programa Synergia, amb un pressupost global de 160.000 euros, té per objectiu l’execució de projectes d’investigació en salut de qualitat contrastada que es duguin a terme en el marc d’una cooperació entre dos grups d’investigació o més de l’Institut.

 

Addicionalment, el programa Primus, dotat amb 30.000 euros, es configura com una convocatòria de projectes que permetin assolir resultats preliminars i que serveixin de punt de partida per obtenir finançament en convocatòries competitives de l’àmbit nacional o internacional.

 

El termini de presentació de sol·licituds va començar el 7 de setembre i es mantindrà obert fins al 27 de setembre de 2020.

 

II convocatòria Ramon Llull

Per altra banda, s’obre per segon any consecutiu la II convocatòria Ramon Llull. Aquest programa permetrà que els professionals seleccionats puguin compaginar més bé la seva tasca assistencial amb la investigadora, per la qual cosa se’ls alliberarà, parcialment, de la seva activitat clínica assistencial perquè puguin dedicar aquest temps a activitats de recerca.

 

El programa s’adreça als professionals sanitaris dels centres dependents del Servei de Salut de les Illes Balears o de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. La convocatòria es presenta en tres modalitats amb un total de 72.000 euros.

 

El termini de presentació de sol·licituds és de dia 10 de setembre fins al dia 24 de setembre de 2020.

 



123movies