CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

martes, 31 de marzo de 2020
El Govern prorroga la vigència dels contractes de personal investigador

El Consell de Ministres ha aprovat la pròrroga dels contractes temporals de personal investigador durant l'estat d'alarma. Les entitats que hagin subscrit contractes de treball de durada determinada amb càrrec al finançament procedent de convocatòries d'ajuts de recursos humans, podran prorrogar la vigència d’aquests, exclusivament quan resti un any o menys per a la finalització dels corresponents contractes de treball. En conseqüència, aquesta mesura afectarà els contractes derivats de les convocatòries realitzades per l'Agència Estatal d'Investigació i l'Institut de Salut Carlos III.

 

Aquestes pròrrogues es realitzaran per una extensió equivalent al temps de durada de l'estat d'alarma. Excepcionalment, per motius justificats, les parts podran acordar, amb caràcter previ a la data de finalització del contracte, una pròrroga per fins a tres mesos addicionals al temps de durada de l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.

 

A més, quan els contractes hagin estat suspesos per possibilitar que les persones contractades s'integrin en el Sistema Nacional de Salut per atendre les contingències derivades de la situació d'emergència sanitària causada pel coronavirus COVID-19, el temps de suspensió s'addicionarà a l'establert prèviament .

 

La durada dels contractes prorrogats en aplicació d'aquesta disposició addicional pot excedir els límits màxims previstos pels mateixos en la Llei de la Ciència de 2011.

 

Agilitzar la innovació

 

El Consell de Ministres també ha donat llum verda a l'agilització administrativa dels ajuts del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), per tal de fomentar la innovació empresarial en el marc de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19.

 

 

Font: Ministeri de Ciència i Innovació (31/3/2020)



123movies