CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 14 de enero de 2019
L’IdISBa sol·licita l’extensió internacional de la patent “Dispositiu per a packing hepàtic”

L’IdISBa, entitat que gestiona la patent, el Servei de Salut de les Illes Balears- IB Salut i el Servei Andalús de Salut han sol·licitat l’extensió internacional de la patent “Dispositiu per a packing hepàtic”.

 

El inventors d’aquesta nova patent, personal del servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari Son Espases i investigadors del Servei Andalús de Salut, observaren que hi ha una necessitat de millora en la tècnica actual del packing hepàtic que permeti realitzar la cirurgia d'una manera més senzilla i segura. En particular, han desenvolupat un nou dispositiu que permet controlar d'una manera objectiva la pressió aplicada al fetge, que monitoritza el dèbit del sagnat després del tancament abdominal, i que evita la pèrdua de material dins de la cavitat abdominal.

 

La present invenció és basa en un nou dispositiu en forma de bossa particularment dissenyada per embolicar i comprimir de forma controlada el fetge d’un pacient per a la realització de tècniques de packing.  

 

La bossa està configurada de tal manera que és possible utilitzar una font de buit externa per, a través de l'aplicació de pressió negativa, comprimir el fetge i promoure així la seva recuperació després d'un incident traumàtic.

 

A més, la bossa per packing hepàtic de la invenció permet determinar el volum de sang perduda pel fetge durant el procés de packing, facilitant així al personal metge determinar l'estat del fetge en cada moment. Això s'aconsegueix utilitzant un col·lector connectat a la font de buit externa on s'emmagatzema el fluid extret del fetge durant el procés d'aplicació de buit, fonamentalment sang.