CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

martes, 21 de marzo de 2023
El projecte de recerca IMPaCT de l’IdISBa comença als centres de salut de Sa Pobla i Santa Ponça

Aquest dilluns ha començat el projecte de recerca IMPaCT (Infraestructura de Medicina de Precisió associada a la Ciència i la Tecnologia), un macroestudi en el qual participaran 200.000 persones en tota Espanya, de les quals 8.000 participaran en l'illa de Mallorca. Balears comptarà amb 2 nodes dels 50 que recolliran dades per al projecte que disposa de un finançament de 30 milions d'euros procedents de l'Institut de Salut Carles III i de fons europeus.

 

L'estudi IMPaCT cerca crear les bases per a implantar la medicina de precisió en el Sistema Nacional de Salut d'aquest país mitjançant una estratègia basada en la ciència i la innovació i consta de tres pilars: Medicina Genòmica, Medicina Preventiva i Ciència de dades.

 

El projecte reclutarà a persones d'entre 16 i 79 anys i es durà a terme durant els pròxims 20 anys amb l'objectiu d'aconseguir una quantitat massiva de dades per avançar en la medicina de precisió o personalitzada.

 

A Balears, l'estudi està encapçalat per Joan Llobera, responsable del Grup de Recerca en Atenció Primària i Promoció comunitat autònoma de les Illes Balears (GRAPP-caIB) de l’IdISBa.

 

IMPaCT ha començat a Mallorca amb els dos primers participants aquest mateix dilluns, un home d'entre 40 i 50 anys en el centre de salut de Sa Pobla i una dona en el centre de salut de Santa Ponça. Els participants seran cridats a repetir les proves cada cinc anys durant els vint anys de durada de l'estudi.

 

 

Ressó en premsa (18/03/2023)

 



123movies