CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 26 de abril de 2021
L’IdISBa treballa per impulsar la participació ciutadana en la presa de decisions en la investigació en salut

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) vol fomentar la participació de la població per a considerar els suggeriments de la ciutadania en el disseny de les investigacions que es duen a terme en el si de l'IdISBa, involucrant actors no científics en la presa de decisions mitjançant la seva inclusió en els òrgans de govern, com el Comitè Científic Intern, o en comissions científiques.

 

De fet, la guia d'acreditació dels instituts d'investigació sanitària elaborada pel ISCIII dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, recull la importància que els Instituts acreditats com l’IdISBa treballin en el foment de la participació de ciutadans sense perfil investigador.

 

Des de la seva creació, l'Institut ha participat activament en l'organització d'activitats de divulgació científica per traslladar al ciutadà els resultats i avenços en la investigació en salut desenvolupats per la institució. L’IdISBa és molt conscient que els resultats en ciència han de retornar a la ciutadania, i de forma transparent, fomentar la consciència sobre la importància de la recerca en salut.

 

Esdeveniments organitzats per l’IdISBa com la "Nit Europea dels Investigadors", l'activitat "Científiques a l'aula" en el marc del "Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència", exposicions de pòsters científics, promouen l'interès en ciència i apropen a la societat els beneficis que aporta la investigació en la vida quotidiana.

 

Ara, l’IdISBa vol anar una passa més enllà, implicant a la societat en la presa de decisions, fomentant la participació activa dels agents clau no científics a l'hora de generar coneixement de forma compartida.

 

El director científic de l'IdISBa, el Dr. Miquel Fiol, assegura que la participació d'aquests agents no científics és un dels objectius que es marca l’IdISBa a curt termini. "Volem que la ciutadania participi i ens aporti el seu punt de vista a l'hora d'establir les prioritats pel que fa a les línies d'investigació a desenvolupar. Per això inclourem a representants de la ciutadania en òrgans decisoris".

 

Les persones interessades a participar en aquest projecte de participació ciutadana poden enviar un correu a idisba.comunicacion@ssib.es on facin constar l'edat, professió i el motiu pel qual volen participar en la iniciativa.