CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 15 de abril de 2021
L’IdISBa aposta per la consolidació de l'Oficina de Projectes Internacionals

L'Oficina de Projectes Internacionals (OPI) de l'IdISBa, dirigida per Elena Ferragut és l'àrea que s'encarrega d'impulsar la participació de l'Institut en projectes de recerca internacionals a les Illes Balears, per a això és primordial analitzar l'adequació dels projectes de R+D+I de l'IdISBa, juntament amb el control i recerca de programes i convocatòries europees de finançament.

 

A dia d'avui, l'oficina gestiona 9 projectes internacionals actius, dels quals 6 estan finançats directament amb fons procedents de la Comissió Europea amb un total d’1,1 milions d'euros.

 

A causa de l'obertura d'Estats Units a col·laborar en projectes d'investigació sanitària amb Europa, la Comissió Europea ha obert l'accés a la participació estatunidenca, i en concret, a través del National Institutes of Health (NIH), amb el qual l’IdISBa ja ha col·laborat en diverses ocasions, i té actualment en actiu un projecte amb un finançament que ascendeix a 376.282 €.

 

De la mateixa manera, mitjançant el National Health and Medical Research Council (NHMRC) l’IdISBa té dos projectes actius amb Austràlia per un total de 93.626 €. El NHMRC i l'Institut ja han participat en diversos projectes com a conseqüència d'una sinergia ja consolidada amb el Ministeri de Salut Australià.

 

Al mateix temps, l'OPI té presentats en aquests moments dos projectes en avaluació davant la Comissió Europea i sis, amb l'NIH americà amb una alta probabilitat d'aprovació.

 

L'oficina també treballa en la interlocució i comunicació amb els diferents actors dels projectes, des dels socis fins amb les entitats, agències gestores i finançadores de projectes internacionals, a més de contribuir a l'enfortiment dels consorcis establerts i en la recerca activa de socis.

 

Una part important de la tasca que es realitza a la OPI és la de el servei de consultoria als investigadors / es i clínics interessats en presentar i aconseguir finançament per a un projecte internacional.

 

Pel que fa a l'apartat formatiu, l'oficina s'encarrega de coordinar i organitzar reunions científiques relacionades amb els projectes europeus finançats, a més de tallers i jornades per promoure i incrementar la participació del cos d'investigació de l'IdISBa en convocatòries europees.

 

El director científic de l'entitat, el Dr. Miquel Fiol, explica que el passat mes d'octubre es va contractar a Ernesto González-Robles, el perfil científic del qual reforçarà d'una manera important l'OPI, ja que aquesta àrea és clau per a la internacionalització de l'Institut i una font de finançament d'estudis molt important.

 

Finalment, l’IdISBa es troba en procés d'aprovació d'un pla d'Internacionalització per marcar el full de ruta en aquest sentit.



123movies