CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

viernes, 27 de noviembre de 2020
L’IdISBa participa en la Nit Europea dels Investigadors 2020

Avui, 27 de novembre, se celebra la Nit Europea dels Investigadors, i des de l’IdISBa hem organitzat l’activitat “Píndoles de Ciència”, on investigadors i investigadores de l’Institut han preparat vídeos divulgatius amb l’objectiu d’apropar-se als ciutadans perquè coneguin la seva feina, els beneficis que aporten a la societat i la repercussió de la seva recerca en la vida quotidiana.

 

Us presentam set vídeos de diverses temàtiques:

 

  • L’investigador Antoni Colom del grup “d’Epidemiologia Nutricional i Fisiopatologia Cardiovascular”(NUTRECOR) ens explica una de les línies de recerca que desenvolupa el grup, el projecte “predí-envírons”.

 

 

  • La Dra. Carol Sitges, investigadora del grup “Neurociència Cognitivo-Afectiva i Psicologia Clínica” (CANCLIP) de l’IdISBa, exposa les principals línies de recerca del grup i els projectes d’investigació que desenvolupen.

 

 

  • L’investigador del grup “Multidisciplinar de Sèpsia”, Andreu Vaquer, ens explica en el seu vídeo l’aplicació pràctica dels biosensors en la vida quotidiana. Com la recerca pot crear una eina útil per la vida diària.

 

 

  • L’investigador, Carlos Río, del grup de l’IdISBa "Inflamació, Reparació i Càncer en Malalties Respiratòries" ens conta de forma resumida i personal perquè creu que és important continuar amb la investigació en models animals amb la xerrada “De ratones y Hombres y viceversa...”

 

 

  • Els investigadors del grup de “Biologia Cel·lular del Càncer”,  Sandra Íñiguez i Miguel Arash Enseñat, presenten en el seu vídeo una xerrada sobre “Epigenètica, l’herència més enllà dels gens”.

 

 

  • L’investigador, el Dr. José Reyes, del grup “Multidisciplinar d’Oncologia Traslacional” (GMOT) ens explica el projecte "Mask3D4All”, que té com a objectiu definir les recomanacions que s'han de seguir per a la fabricació d'una màscara reutilitzable implementada amb tecnologia d'impressió 3D i amb capacitat per a ser adaptada a diferents nivells de protecció. Aquest és un dels projectes finançats per l’IdISBa per reforçar la lluita contra la malaltia de la COVID-19 a l'entorn sanitari i en la comunitat, fent front a reptes científics, tècnics i d'investigació derivats de l'emergència sanitària.

 

 

  • Vídeo de l’exposició: "La Recerca de Tots", situada al Centre de Cultura de la Fundació Sa Nostra, està formada per 18 pòsters didàctics elaborats pels investigadors en salut i el personal científico-tècnic de l’Institut.