CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 6 de febrero de 2020
L’ISCIII inicia l'avaluació de les 26 propostes rebudes pels Premis de Recerca i Innovació Responsable en salut

L'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) ha rebut 26 propostes, procedents de 18 Instituts d'Investigació Sanitària (IIS), pels Premis de Recerca i Innovació Responsable (RRI) en salut, una iniciativa convocada el mes de gener i organitzada en el marc del projecte europeu ORION (Open Responsible research and Innovation to further Outstanding kNowledge).

 

L'objectiu d'aquests guardons, que enguany es lliuraran per primera vegada, és reconèixer, recolzar i fomentar el treball que realitzen els Instituts d'Investigació Sanitària (IIS) acreditats per incorporar en la seva activitat i projectes els principis de RRI en matèria de salut.

 

El marc RRI busca reforçar el concepte de ciència oberta, a través de la participació ciutadana, l'accés lliure als resultats de recerca, la igualtat de gènere, l'educació científica, l'ètica i la governança responsable. Els IIS són centres de recerca biomèdica centrats en hospitals del SNS, als quals s'associen universitats, altres organismes de recerca i empreses, l'objectiu és generar i desenvolupar coneixement traslacional i multidisciplinar per donar resposta a les necessitats de salut dels ciutadans a través d'una implementació ràpida i efectiva. Actualment hi ha 31 IIS acreditats per l'ISCIII, distribuïts per tot Espanya.

 

Les propostes remeses inclouen projectes sobre ciència oberta, talent femení, col·laboració social, nous models assistencials, divulgació científica i participació del pacient i la seva família, entre moltes altres. Les àrees de l'RRI amb major nombre de propostes rebudes són participació ciutadana (amb 16 propostes) i educació científica (amb 14 propostes). Les candidatures al premi havien d'incloure una explicació i memòria del projecte presentat i un vídeo descriptiu sobre l'activitat.

 

Candidatures dels IIS

 

Dels 18 Instituts que han remés propostes, tres d’ells -Instituto Hospital del Mar de Investigaciones Biomédicas (IMIM), Instituto de Investigaciones Médica August Pi y Sunyer (IDIBAPS) i Instituto de Investigación Sanitaria Biocruces (IIB Biocruces)- han participat en la iniciativa amb el màxim de propostes permeses (3), mentre que altres dos -Instituto de Investigación Sanitaria Hospital Universitario La Princesa (IIS-Princesa) i Instituto de Investigación Sanitaria del Hospital Clínico San Carlos (IdiSSC)- han remés 2 propostes.

 

Amb una proposta remesa hi han participat els següents IIS: Instituto de Biomedicina de Sevilla (IBiS);  Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge (IDIBELL); Instituto de Investigación Hospital Universitario Vall D'Hebron (IR-HUVH); Instituto de Investigación en Ciencias de la Salud Germans Trias y Puyol (IGTP); Instituto de Investigación Sanitaria Hospital La Paz (IdiPAZ); Instituto de Investigación Sanitaria Fundación Jiménez Díaz (IISFJD); Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba (IMIBIC); Instituto de Investigación Sanitaria Biodonostia (IIS Biodonostia); Instituto de Investigación Biomédica de Salamanca (IBSAL); Instituto de Investigación Biomédica de Lérida (IRB LLeida); Instituto de Investigación Biomédica de Málaga (IBIMA); Instituto de Investigación Marqués de Valdecilla (IDIVAL), i l’Instituto de Investigación Sanitaria Illes Balears (IdISBa).

 

Després de la recepció de les propostes, seran avaluades de forma independent per experts en cadascuna de les àrees de RRI, procés que es durà a terme durant els mesos de febrer i març. Posteriorment, es seleccionaran les propostes guanyadores. El lliurament dels premis RRI en salut, es comunicarà amb antelació a tota la comunitat científica.

 

Tota la informació del Premi es pot consultar en aquest enllaç.

 

 

Font: ISCIII



123movies