CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

jueves, 28 de noviembre de 2019
Més de 200 investigadors assistiran a les VI Jornades IdISBa, sota el lema “Cap a la consolidació d’un model d’èxit”

El dies 28 i 29 de novembre, l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) celebra la seva cita científica anual més destacada, les “VI Jornades IdISBa”, que tindran com a lema “Cap a la consolidació d’un model d’èxit”.

 

L’objectiu principal d’aquestes Jornades és el oferir un espai de trobada per als investigadors de l’Institut, en el qual analitzar temes d’interès científic, conèixer els resultats científics i econòmics de la institució, reconèixer la tasca duta a terme pels investigadors i compartir les línies de recerca que duen a terme les diferents àrees de recerca de l’IdISBa, obrint la possibilitat d’establir col·laboracions i sinèrgies.

 

Les Jornades tindran lloc a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases i s’esperen més de 200 assistents.

 

Per a la convocatòria de premis d’enguany s’han rebut 109 resums d’investigacions científiques (abstracts), dels quals el Comitè Avaluador ha escollit 14 per ser defensats com a comunicacions orals i 81 com a pòsters. A més, s’han rebut 10 sol·licituds de resums de tesis llegides entre l’1 d’octubre de 2018 i el 30 de setembre de 2019, de les quals 6 seran presentades en el marc de les Jornades.

 

Dijous 28

 

L'acte inaugural, que començarà a les 10:15h, comptarà amb la presència de la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez; el director gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; i el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol.

 

La conferència inaugural  “Institutos de investigación sanitaria: situación actual y líneas de desarrollo”, l’impartirà Mª Pilar Gayoso, consellera tècnica del programa d’Avaluació, Acreditació i Seguiment d’Instituts d’Investigació Sanitària de l’Institut de Salut Carlos III.

 

El programa continuarà amb la presentació de 14 comunicacions orals i les 6 tesis. Els membres del Comitè Avaluador visitaran els pòsters per tal de poder fer una avaluació presencial.

 

Divendres 29

 

Les jornades es reprendran el divendres a partir de les 8:30h, amb la presentació de la Memòria Científica 2018 de l’Institut i amb la celebració de l’Assemblea General.

 

A continuació, Virgili Páez, responsable de la Biblioteca Virtual de Ciències de la Salut de les Illes Balears (Bibliosalut), impartirà la conferència “Actualització sobre els indicadors bibliomètrics per a l'avaluació de la producció científica”. Així mateix, a partir de les 10:15h es celebrarà la segona conferència del dematí, a càrrec de Xavier Bonfill, director del Centre Cochrane Iberoamericà, amb el títol, “Recerca clínica de qualitat per informar les decisions terapèutiques en salut: reptes i perspectives”.

 

La darrera conferència de les “VI Jornades IdISBa” serà a càrrec de Flora de Pablo, investigadora del Centre d’Investigacions Biològiques del CSIC, “Proteger la retina de la neurodegeneración. El reto de aplicar la investigación y otros retos de la ciencia”.

 

Posteriorment es realitzarà l’entrega de premis en el que es guardonaran les 2 millors tesis amb 1.000 €, 2 millors comunicacions orals amb 750 € i amb 500 € els 2 millors pòsters.

 

L’acte de cloenda el realitzaran la Consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, el director gerent de l’IdISBa, José Lladó i el director científic, Miquel Fiol.



123movies