CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

martes, 12 de noviembre de 2019
Més de 70 persones participen en una jornada sobre els nous reptes en recerca i les mostres biològiques humanes

La jornada, que va tenir lloc a la seu del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, tenia per objecte proporcionar formació als membres del CEI-IB i als investigadors en salut sobre els nous reptes en recerca i les mostres biològiques humanes.

 

El primer bloc de la jornada es va centrar en els aspectes ètics i legals de la recerca amb dades sanitàries, i s’inicià amb una conferència de Pilar Nicolás, investigadora doctora permanent del grup d’investigació Càtedra de Dret i Genoma Humà de la Universitat del País Basc. Seguidament, Roberto Bilbao, director del Biobanc Basc, exposà el projecte MIDAS: experiència d’explotació de dades en salut per a investigació. Míriam Méndez, advocada i delegada de protecció de dades de l’Hospital Clínic de Barcelona, tancà el bloc amb una xerrada sobre els reptes i les solucions adoptades en casos amb mostres per a recerca. Cristina Villena, coordinadora de la Plataforma Xarxa Nacional de Biobancs-ISCIII, moderà el debat generat respecte d’aquests temes.

 

El segon bloc se centrà en la implicació de les mostres biològiques en recerca. Així, Cristina Villena,coordinadora de la Plataforma Xarxa Nacional de Biobancs-ISCIII, parlà sobre la reproductibilitat dels resultats de la investigació. Per la seva part, Teresa Escámez, coordinadora científica BIOBANC-MUR de l’Institut Murcià d’Investigació Biosanitària Verge de l’Arrixaca, departí sobre els biobancs i mostres neurològiques: un altre model i els seus reptes. La darrera conferència de la jornada fou a càrrec de Raquel Bermudo, facultativa del Banc de Teixit Musculoesquelètic de la Generalitat de Catalunya, i tractà la utilització de mostres excedents de diagnòstic per a investigació biomèdica. La taula rodona posterior va ser coordinada per Francisco Campoamor, president del CEI-IB.

 

La inauguració de la jornada va ser a càrrec de Francisco Campoamor, president del CEI-IB; Manuela García, presidenta del COMIB, i Asunción Sánchez, directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació.

 

 



123movies