CA | ES | EN

ACTIVITATS

miércoles, 31 de octubre de 2018
Seminari IdISBa. Oreste Piro: “La utilidad del razonamiento teórico como guía para el descubrimiento experimental de hechos biológicos y su dilucidación: el caso de la lateralización en el desarrollo embrionario”

El dilluns 5 de novembre a les 14h, les aules 102-103 de l'Hospital Universitari Son Espases acolliran el seminari, “La utilidad del razonamiento teórico como guía para el descubrimiento experimental de hechos biológicos y su dilucidación: el caso de la lateralización en el desarrollo embrionario”, a càrrec del Dr. Oreste Piro, Professor Titular del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears.

 

El Dr. Oreste Piro és llicenciat i doctor en Física per la Universitat Nacional de la Plata (Argentina, 1978 i 1984). La seva extensa trajectòria docent i investigadora comprèn la incorporació com a Professor Convidat durant dos anys a la Universitat de Chicago (Illinois 1986), Científic Titular del Laboratori Nacional dels Alamos i del Laboratori Nacional de Brookhaven (1988), Professor en el Queen Mary College (Universitat de Londres, 1990), membre del CNRS (1992), Professor Titular de la UIB des de 1992 (departament de Física) i investigador de l’IMEDEA. Inicialment es va especialitzar en “Física Teòrica” i “Teoria de sistemes dinàmics i les seves aplicacions”. Actualment les seves línies de recerca engloben la biofísica, aplicacions de sistemes dinàmics en biologia amb particular èmfasi en ritmes biològics i fluids biològics a diverses escales. La seva productivitat científica queda reflectida en 120 publicacions en el primer quartil, amb un índex h de 28.