CA | ES | EN

ACTIVITATS

martes, 15 de mayo de 2018
Seminari IdISBa. Neus Agell Jané: “Recuperació després de l’estrès replicatiu: implicacions en supervivència cel·lular i estabilitat genòmica”

Dilluns 21 de maig a les 14h, les aules 102-103 de l’Hospital Universitari Son Espases acolliran el seminari, “Recuperació després de l’estrès replicatiu: implicacions en supervivència cel·lular i estabilitat genòmica”, a càrrec de la Dra. Neus Agell Jané, catedràtica de Biologia Cel·lular del Departament de Biomedicina de la Universitat de Barcelona.

 

La Dra. Neus Agell, va obtenir el seu doctorat en Biologia, a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, el 1986. De 1987 a 1989 es va incorporar, com a investigadora post doctoral, al laboratori del Dr. M. Schlessinger a la Facultat de Medicina de la Universitat de Washington (St Louis, Mo USA). Allà va treballar en les peptidases responsables del processament de polubiqüitina a ubiqüitina. Després d'un període de post-doctorat al Departament de Biologia Cel·lular de la Universitat de Barcelona, va establir el seu grup de recerca. La seva investigació es va centrar inicialment en l'estudi de la regulació del cicle cel·lular per calmodulina. Les principals aportacions d'aquesta recerca van ser el descobriment que l'oncogen K-Ras i el supressor tumoral p21Cip1 són proteïnes d'unió a calmodulina. Durant els últims anys, el seu laboratori s'ha centrat en l'anàlisi de com la calmodulina està regulant l'activitat de K-Ras i la localització intracel·lular p21cip1, i també en l'anàlisi de les respostes del control cel·lular a la inhibició de la replicació de l'ADN.