CA | ES | EN

ACTIVITATS

jueves, 3 de mayo de 2018
Sessió científica IdISBa-HUSE. Antoni Bayés Genís: “Medicina de precisión con insuficiencia cardíaca”

Dijous 10 de maig a les 08:30h, la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases acollirà la sessió científica, “Medicina de precisión con insuficiencia cardíaca”, a càrrec del Dr. Antoni Bayés Genís (Vic, 1969), director de l’Institut del Cor de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, director del Programa d’Investigació ICREC (Insuficiència cardíaca i regeneració cardíaca) i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

La seva investigació es centra en dues àrees principals, una més clínica i l’altre bàsica-translacional. Des de el punt de vista clínic, està interessat en la medicina de precisió utilitzant nous biomarcadors per al diagnòstic i el pronòstic de la insuficiència cardíaca i la mort sobtada, així com la telemedicina. En el nivell bàsic translacional, té interès en les cèl·lules mare (derivades del teixit adipós, progenitors circulants i derivats del cordó umbilical) i en l’enginyeria del teixit cardíac per salvar i restaurar el miocardi lesionat.

 

El Dr. Bayés ha publicat més de 380 documents de SCI amb més de 10.000 citacions. És inventor de 9 patents internacionals i ha establert diversos acords de col·laboració amb companyies biotecnològiques.