CA | ES | EN

ACTIVITATS

lunes, 31 de octubre de 2022
Seminari d'Innovació IdISBa. Elisa Martín i Antonio Roibás "Big Data e IA en la alerta temprana de enfermedades y en el seguimiento del impacto del tratamiento"

El dilluns 14 de novembre, a les 13:30 hores, les aules 102-103 de l'Hospital Universitari Son Espases, acolliran el seminari d'innovació “Big Data e IA en la alerta temprana de enfermedades y en el seguimiento del impacto del tratamiento”, a càrrec d'Elisa Martín, directora de l'Àrea de Salut a l'Institut d'Enginyeria del Coneixement, i Antonio Roibás, director metge de l'Àrea de Salut a l'Institut d'Enginyeria del Coneixement.

 

Elisa Martin Garijo és directora de l'Àrea de Salut en l'Institut d'Enginyeria del Coneixement. Certificada com a Arquitecte Distingit de Sistemes d'Informació per OpenGroup, lidera la posada en marxa de solucions intel·ligents en el sector salut. Connecta la recerca amb el mercat fent realitat la inclusió de l'analítica avançada i la intel·ligència artificial en els processos assistencials partint des del coneixement profund de les dades clíniques, ómics i ambientals. A més del seu treball en l'institut, col·labora amb start-ups digitals acompanyant-los en la posada en marxa de les seves solucions en mercat i assessorant-los en l'àrea tecnològica. Actualment, forma part del Fòrum d'Empreses Innovadores (FEI). Des del 2021, és membre del patronat de la Fundació Merck Salut. En la seva última posició, ha estat directora de Tecnologia i Innovació d'IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel, formant part del Comitè de Negoci durant nou anys, aconsegueixo la posició executiva d'Enginyer Distingit i va ser membre de l'equip de lideratge de l'Acadèmia de Tecnologia d'IBM.

 

Antonio Roibás Valdés es va formar com a metge de família, prestant especial atenció a àrees com l'epidemiologia i la salut pública. Posteriorment, es va formar com a cirurgià general. Després de diversos anys de treball com a cirurgià, va començar a involucrar-se en la gestió sanitària com a subdirector de l'Hospital de l'Orient i posteriorment, va passar a ser director general de l'Hospital Vall del Nalón. Durant aquest període, l'hospital va obtenir la reacreditació amb la “Joint Commission International” en format digital, sent el primer centre públic espanyol a obtenir la digitalització completa en un sol intent. Medicina integrativa, genètica i medicina estètica. Va treballar amb un personal de 30 nacions diferents en un veritable centre multicultural. Després de deixar SHA, va començar a treballar amb dues empreses de les quals és membre: una empresa de TU per a la medicina connectada i una empresa que ajuda a les noves empreses del sector sanitari a aconseguir finançament. La seva trajectòria professional revela com els seus interessos han evolucionat des de l'àmbit assistencial cap als d'organització i planificació estratègica, així com cap als aspectes socials i sociopolítics relacionats amb la sanitat. En aquest sentit, ha realitzat un Curs de Gestió d'Organitzacions Sanitàries.

 



123movies