CA | ES | EN

ACTIVITATS

jueves, 25 de agosto de 2022
Curs de "Protecció de resultats de recerca: del laboratori al registre"

OBJECTIUS: 

  • La primera jornada de la formació té per objectiu principal analitzar amb el personal investigador com travessar amb èxit el camí que transcorre des del descobriment científic fins al document legal que coneixem com a patent. Després de la formació, l'investigador posseirà una noció fonamental sobre la informació científica que ha de reunir per al text de patent, sobre l'estructura d'un document de patent; i sobre la batalla amb l'oficina de patents que determinarà si aquest document de patent que hem preparat i dipositat acaba convertint-se en una patent concedida.
  • La segona jornada traslladarà al personal investigador la importància d'explorar les bases de dades de patents com a font d'informació científica o legal abans i després d'un projecte científic. Així mateix, es mostraran diferents invencions que són susceptibles de protecció en l'àrea de la biotecnologia i química orgànica, i s'abordaran les particularitats que s'observen en l'estratègia de protecció d'invencions en l'àmbit de les ciències de la vida i no en altres camps. Per a finalitzar, es reflexionarà sobre les diferents utilitats de la patent que la converteixen en una eina fonamental per a la competitivitat en el mercat i indicador essencial en el diagnòstic d'innovació. En aquesta jornada s'introduirà el component pràctic que posarà a prova els coneixements teòrics adquirits.

 

ALUMNAT: Dirigit a tot professional contractat i adscrit de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears.

 

DATES: 27 i 28 de setembre 2022.

 

HORARI: de 10:00 a 14:00 hores dia 27 de setembre / de 10:00 a 13:00 hores dia 28 de setembre.

 

MODALITAT: En línia. La connexió ha de ser individual per a cada alumne per tal de tenir registre d'assistència. Els alumnes que superin el 75% d'assistència de la durada total del curs, rebran certificat de participació a l'activitat formativa.

 

INSCRIPCIÓ: Per participar us podeu inscriure fins dia 18 de setembre inclusivament en el següent formulari:  

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=uSuzgxYvi02e6Usid1eXVUQCzqds77NGnob8odA2d0pUNDdJMU8yS01NUk5BWTdPV1ZQNzZWU0M5QS4u

 

PROGRAMA:



123movies