CA | ES | EN

ACTIVITATS

jueves, 16 de junio de 2022
Cicle Seminaris Innovació. Isabel Huber Ruano. "SUCCIPRO, nuestra experiencia innovadora"

El dilluns 4 de juliol a les 13:30 h tindrà lloc el seminari en línia “SUCCIPRO, nuestra experiencia innovadora", a càrrec de Isabel Huber Ruano, PhD MBA del grup d'investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i co-fundadora de la spin-off SUCCIPRO.

 

Farmacèutica i Doctora en Bioquímica per la Universitat de Barcelona, la Dra. Huber va treballar inicialment en projectes de recerca relacionats amb la regulació dels transportadors de nucleòsids que va complementar amb estades pre- i post-doctorals en la Universitat de Pittsbugh (PA, USA) i en l'University College Cork (Ireland). Més tard, amb ànim de realitzar una recerca més traslacional i pròxima als pacients, es va incorporar al laboratori del Dr. Joan Seoane, en l'Institut d'Oncologia de Vall d'Hebron (VHIO). Gràcies al finançament del programa Sara Borrell, va treballar allí durant cinc anys i va tenir l'oportunitat de formar-se en recerca traslacional amb un grup d'excel·lència. Aquesta etapa es va complementar també amb una curta experiència de col·laboració en l'empresa ONCOTEST (Alemanya). Després d'aquesta etapa, motivada per la seva recent participació com a inventora en una patent, es va incorporar a Mosaic Biomedicals, una spin-off del VHIO centrada en el desenvolupament d'una nova teràpia antitumoral. Després de la fusió de Mosaic Biomedicals amb l'empresa canadenca Northern Biologics va ser la responsable del programa preclínic de Mosaic i va contribuir al fet que el principal candidat (MSC-1) aconseguís amb èxit les fases clíniques de recerca.

 

D'acord amb la seva motivació d'acostar-se més als pacients i contribuir al fet que la societat es beneficiï del coneixement acadèmic, al setembre del 2018 es va incorporar al grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili (IISPV, Tarragona). Des de la seva incorporació en DIAMET va treballar com a responsable d'innovació, gestionant les patents i estudiant les millors estratègies per a la seva valorització, mentre en paral·lel realitzava el seu MBA. Recentment el seu treball en DIAMET ha culminat amb la creació de SUCCIPRO S.L, una spin-off del IISPV i la URV dedicada al desenvolupament de noves teràpies per al tractament de malalties metabòliques i inflamatòries.

 

Inscripció: Per apuntar-se al seminari web és imprescindible inscriure’s fent clic aquí.

Un cop inscrit rebrà un correu de confirmació de com ha de unir-se a al seminari web.

 



123movies