CA | ES | EN

ACTIVITATS

miércoles, 8 de junio de 2022
Webinari IdISBa. Sebastià Franch Expósito. "Germline Contributions to Clonal Hematopoiesis in Solid Cancer Patients"

El dilluns 20 de juny a les 14:30 h tindrà lloc el seminari en línia “Germline Contributions to Clonal Hematopoiesis in Solid Cancer Patients", a càrrec del Dr. Sebastià Franch Expósito, Research Scholar del Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC).

 

Després de cursar el Grau en Bioquímica en la Universitat de les Illes Balears i el Màster en Biomedicina en la Universitat de Barcelona, Sebastià Franch va defensar la seva tesi doctoral, codirigida pel Dr. Castellvi-Bel i el Dr. Ufanós-Salvatella, com a membre del grup «Predisposició genètica al càncer gastrointestinal» de l’IDIPABS. En la seva etapa amb aquest grup, va emprar dades de seqüenciació de l’exoma per identificar noves variants en el nombre de còpies amb predisposició a càncer colorectal i va dirigir un estudi integrador de perfils genòmics de tumors mitjançant l'estudi d'alteracions en el nombre de còpies en càncer colorectal i les seves associacions amb característiques clíniques i moleculars.

 

Així mateix, va desenvolupar CNApp, una eina web que processa alteracions en el nombre de còpies amb facilitat, i va contribuir en el desenvolupament de MuSiCA, una aplicació web 2.0 per a l'extracció de perfils mutacionals.

 

Actualment, el Dr. Franch forma part de The Michael Berger Lab, en el Memorial Sloan Kettering Cancer Center (Nova York) com a investigador post-doctoral. Sota la direcció del Dr. Berger i del Dr. Zehir, la seva recerca se centra en la genòmica del càncer per al diagnòstic clínic mitjançant l'estudi de l'estat premaligne del teixit de la sang, conegut com hematopoesi clonal (HC).

 

Des de fa tres anys, el Dr. Franch també forma part del professorat col·laborador del Màster en Bioinformàtica de la Universitat Oberta de Catalunya.

 

 

Inscripció: Per apuntar-se al seminari web és imprescindible inscriure’s fent clic aquí.

Un cop inscrit rebrà un correu de confirmació de com ha de unir-se a al seminari web.

 



123movies