CA | ES | EN

ACTIVITATS

viernes, 11 de febrero de 2022
L’IdISBa participa en el Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència, que se celebra l’11 de febrer, investigadores de l’IdISBa han participat en diverses activitats.

 

Activitat «Experimentateca. Dones i ciència»  en col·laboració amb la Biblioteca de Binissalem

 

Dilluns 7 de febrer, la Dra. Catalina Perelló Reus, investigadora del grup Oncogènesi Traslacional del Càncer de Pàncrees (GOTCP), i natural del poble Binissalem, ha realitzat experiments a la biblioteca i presentat lectures relacionades amb dones científiques. L’activitat estava dirigida a infants de 6 a 10 anys.

 

 

Activitat «Un mar de científiques» en col·laboració amb la Plataforma 11F-Balears

 

Aquesta activitat és una acció de visibilització de les dones científiques de Balears a les xarxes socials. Dones de l’àmbit STEM de les diferents institucions vinculades a la ciència de les Illes Balears, compartiran fotografies o vídeos del seu treball diari o el de companyes, a les seves xarxes socials a través del hashtag #11fAquíSTEM.

 

Durant una setmana (9-16 de febrer), aquesta campanya permetrà que totes aquelles dones que ho desitgin, donin visibilitat tant a les carreres de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM) com a les institucions que tenim a la nostra comunitat on es desenvolupen aquestes carreres.

 

Més informació: 11Fbalears.org

 

 

 

Activitat «Científiques a l’aula» en col·laboració amb centres educatius

 

Impartició de xerrades divulgatives a centres educatius de les Illes Balears durant tota aquesta setmana per incentivar les vocacions científiques i crear rols femenins en àmbits científics.

 

En total, 5 científiques de diferents àmbits de coneixement explicaran la seva experiència personal a l’alumnat de 5 centres educatius de les Illes Balears. El propòsit és fer visible la seva tasca i combatre així estereotips i biaixos culturals que poden donar lloc a actituds negatives envers la ciència, amb l’objectiu de contribuir a lluitar contra la desigualtat de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia.

 

 

 

Activitats en col·laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer Illes Balears

 

1.      Vídeo “Investigadora que nada te detenga

 

La Dra. Gwendolyn Barceló, responsable del grup “Lípids en Patologia Humana” i la Dra. Antonia Obrador, responsable del grup “Teràpies Avançades i Biomarcadors en Oncologia Clínica” han participat junt a la investigadora predoctoral Sandra Íñiguez del grup “Biologia Cel·lular del Càncer” en l’elaboració del vídeo “Investigadora que nada te detenga”.

 

El vídeo se publicarà a través de les nostres xarxes socials el mateix 11 de febrer:

 

https://fb.watch/b5SF0FM4O-/ 

 

2.  Coneixent el súper poder antioxidant de les fruites amb investigadores de l’IdISBa

 

El mateix dia 11 de febrer, "Voluntaris per la ciència" de l’Associació Espanyola Contra el Càncer” contaran amb la participació de les científiques de l’IdISBa que també han participat en el vídeo, per impartir un taller sobre el poder antioxidant de les fruites als alumnes de 1er, 2n i 3er de primària del col·legi públic Joan Capó de Son Gotleu (Palma).

 

Més informació:

https://www.facebook.com/contraelcancer.balears

https://www.instagram.com/contraelcancer.balears/

https://twitter.com/ContraCancerIB

 



123movies